Aydın Doğan artık satmayacak

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Kanal D'yi Azeri işadamı Mansimov'a sattığına yönelik haberlere yanıt verdi. Doğan, "Bizim artık medya grubunda satış düşüncemiz yok" dedi.

Aydın Doğan artık satmayacak
14 Aralık 2011 Çarşamba 10:47 tarihinde eklendi, 3.804 kez okundu.

 

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, uzun bir aranın ardından ilk kez CNBC-e'ye konuştu.
 
Aydın Doğan'ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle...
 
Medya grubunda yeni satışlar olacak mı?
 
Kanal D, Hürriyet, Posta, CNN Türk'te satış tasarısı yok. Bizim artık medya grubunu satma düşüncemiz, tasarımız yok. Uzaktan yakından bir düşüncemiz yok. Mansimov'u severim, arkadaşımdır ama ben onu yazdan beri görmedim. Hüsnü (Özyeğin) benim eski arkadaşımdır. Aylardır görmedim. Tavla oynardım, artık oynayamıyorum. Yıldırım'ı (Demirören) severim, babası arkadaşımdır. Onunla uzaktan yakından ilgim yok. nasıl çıktı aklım almıyor. Bizim meslek tefessüh (fesih olmuş) etmiş.
 
Sattıklarınız arasında pişmanlık duyduğunuz var mı?
 
Sattığım bütün medya varlıklarına üzüldüm, hele Milliyet Gazetesi'ne. Manevi şeyi de vardı bende. Ben mesleğe onunla girdim ama alanlara Allah hayır etsin. Başarılı olmalarını istiyorum. Star'ı çok sevdiğim birine sattım, babasını da kendisini de seviyorum. Başarılı olacağına inanıyorum. İnsan sattığına üzülür ama pişmanlığım yok.
 
Ama bazı sattığınız varlıklarda problemler çıktı ortaklar arasında, bu durum size nasıl yansıyor?
 
Onlara girmek istemiyorum. Ama sattıklarım içinde manevi olarak en çok üzüldüğüm Milliyet. Benim ilk gözağrım. Ben onunla Kanal D'yi kurdum. Alanlara hayırlı olsun. İkisi de 1 numaralı rakibim olsun istiyorum.