Aydın Doğan Çölaşan'ı niye kovdu?

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun 28 Şubat Alt Komisyonu, medya patronlarını dinliyor.

Aydın Doğan Çölaşanı niye kovdu?
05 Ekim 2012 Cuma 14:46 tarihinde eklendi, 1.228 kez okundu.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 28 Şubat Alt Komisyonu, 28 Şubat sürecinin medya ayağında yaşananları dinlemek üzere Sabah gazetesinin eski sahibi Dinç Bilgin ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ı dinledi.

Komisyon toplantısının sabahki oturumuna katılan Dinç Bilgin, yaşanan süreçle ilgili izlenimlerini Komisyon’a aktardı. 
 

Dinç Bilgin’in ardından Aydın Doğan da Komisyon toplantısına katılarak üyelerin sorularını cevaplandırdı. Komisyon, bugün Turgay Ciner, Mehmet Emin Karamehmet ve Zafer Mutlu’yu da dinleyecek.
 
TBMM’de askeri darbe ve müdahaleleri araştırmak amacıyla teşkil edilen komisyon Doğan Yayıncılık sahibi Aydın Doğan’ı dinledi.
 
Medyaradar'ın haberine göre Aydın Doğan şu ifadeleri kullandı:

"Yazarları ne siyasi iktidar ne de asker kovmamı istedi. Hepsi gazetecilikle ilgili. Sadece Emin Çölaşan’ı ben kovdum, çünkü her seferinde benden 500 bin dolar, 300 bin dolar götürdü.
 
Köşesini bir mevzi haline getirmişti Emin Çölaşan, "ben gidiyorum" diye bize haber gönderir, biz de aman gitme deyip müteaddit kereler 300 bin, 500 bin dolar verirdik.. Çevik Bir’den İlker Başbuğ’a, Karadayı’ya, komutanlarla görüşürdüm.Ama askerlerle ortak kararlar aldığımız bir şehir efsanesi." Aydın Doğan: "Bana göre, Rahmi Koç benden 40 kat daha fazla devlette etkilidir"