"Aydın Doğan istedi diye yönetime girdim"

Gazeteci Uğur Dündar, Aziz Yıldırım’ın askerlikle ilgili raporunu sakladığına dair çıkan haberlere ateş püskürdü.

Aydın Doğan istedi diye yönetime girdim
07 Kasım 2012 Çarşamba 08:24 tarihinde eklendi.

 

Yazarı olduğu Sözcü Gazetesi’nin internet sitesinde videolu bir açıklama yapan Dündar, "Ali Kemaller şer ittifakında buluştu, Fenerbahçe’yi bitirmeye çalışıyorlar" dedi.
 
İşte Uğur Dündar’ın açıklaması;
 
Fenerbahçe ve medyanın Ali Kemal’leri şer cephesinde buluştu. İddialar gülünüp geçilecek türden. Bu sözlerim onlara cevap değil çünkü iftiralar cevaplanamayacak kadar komik.
 
"AYDIN DOĞAN İSTEDİ DİYE YÖNETİME GİRDİM"
 
Güya ben 2000 yılında Aziz Yıldırım’ın askerlik raporunu elde etmişim, bunu yayınlamayıp onun karşılığında yönetime girmişim. Gerçekten gülünecek bir iddia. Ben o dönemki patronum Aydın Doğan’ın ricası üzerine Fenerbahçe yönetimine girdim. 4 kez istifa edip ayrılmayı denedim ancak başkan bırakmadı.
 
"AZİZ BAŞKAN’A TÜM PARAMI VERECEKTİM"
 
Bankaların bi rbir battığı dönemde ben hayatım boyunca biriktirdiğim parayı çekmiş evde saklıyordum. Aziz Yıldırım’ın kredi aradığını duyduğumda, Aziz Başkan’a bu parayı vermeyi teklif ettim ancak başkan kabul etmedi. Ben bunu yapmış bir insan olarak bu raporu ele geçirip yayınlamamışım, öyle mi? İnsan biraz utanır.
 
İSTEYEN VECDİ GÖNÜL’E SORSUN
 
2006 yılında Toroğlu beni aradı, bazı duyumlar aldığını ve bu gerçekleri benim ortaya çıkarabileceğimi söyledi. Mesele Aziz Yıldırım’ın askerlik meselesiydi. Ben dönemin Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ü aradım ve Aziz Başkan’ın askerlik durumunu sordum. Kendisi bana aynen şöyle dedi; Aziz Yıldırım İzmir Askeri Hastanesi’nden bir bacağının 7 cm kısa olduğuna dair bir rapor almış ve bunun üzerine askerlikten muaf olmuş. Ben de bunun üzerine Erman Toroğlu ile paylaştım bu bilgiyi, o da köşesinde yazdı. Ben gerçekten Aziz Yıldırım’ın raporunu saklamış olsam, Bakan Gönül çıkıp "Uğur Bey ben size bir de rapor verdim" demez mi? Vecdi Gönül orada, isteyen gidip ona sorabilir.
 
ALİ KEMAL’LER DEVREDE
 
Gözü kapalı yalan söylüyorlar ve toplumu kandırabileceklerini düşünüyorlar. Aziz Yıldırım suç işlemişse yargı önünde verir. Aziz Yıldırım bana göre FB tarihinin gelmiş geçmiş en büyük başkanıdır. Sezar’ın hakkını Sezar’a vermeyi ihmal etmemek lazım. Birçok kurumda olduğu gibi Fenerbahçe’yi de birlik beraberlikten koparmaya çalışıyorlar. Medyanın Ali Kemal’leri Fenerbahçe’yi bitirmek için şer ittifakında buluştu.