Aydın'da deve güreşleri başladı

Ege Bölgesi'nde geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri sezonu başladı.

Aydında deve güreşleri başladı
24 Kasım 2013 Pazar 20:27 tarihinde eklendi, 1.224 kez okundu.

İlk deve güreşi Aydın’ın Germecik ilçesi Turanlar köyünde yapıldı. Yüzden fazla devenin mücadele ettiği Turanlar arenasında yenilen develer kaçmayı yeğlerken, kıyasıya mücadele eden develer yenişemeyince berabere ayrıldı.

Aydın’da havanın güzel olmasını fırsat bilen binlerce kişi, geleneksel deve güreşine akın etti. Kadın ve çocukların da ilgi gösterdiği deve güreşleri kıran kırana geçti. Turanlar köyü arenasındaki deve güreşlerindeki mücadele büyük alkış aldı.

Develerin mücadelesi sonunda ayırmakta zorlanan urgancılardan kaçan develer, zaman zaman seyircinin üzerine yürüyünce heyecanlı anlar yaşandı. Urgancıların ve izleyicilerin develeri ürkütmesiyle vatandaşların üzerine çıkmadan develer yeniden güreş arenasına alındı. Güreşin en heyecanlı yerinde bazı develerin rakiplerinin sırtını yere getirmesi ve rakiplerini kaçırmaları izleyiciler tarafından alkışlandı.

Sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam eden deve güreşleri, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Güreşten elde edilen gelirin Turanlar Köyü Camii ve okul yararına kullanılacağı belirtildi.


CİHAN