Aydın'da gıda zehirlenmesi: 1 ölü

Aydın’da gıda zehirlenmesi sonucu rahatsızlanan yedi kişiden biri hayatını kaybederken, altı kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

10 Eylül 2013 Salı 19:21 tarihinde eklendi, 2.364 kez okundu.

Aydın merkezde oturan Dr. S. Özdemir’in ailesi ile ziyaretine gelen kız kardeşi, çocukları ve doktorun kendi ailesi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Doktorun ablası hayatını kaybederken, diğer 6 kişinin tedavisi devam ediyor. Gıda zehirlenmesinden şüphelenilen su böreğininden yemeyen Dr. S. Özdemir ve eniştesinin herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığı öğrenildi.

Kendisini ziyarete gelen kız kardeşi N. Erdem, eşi ve çocuklarını evinde ağırlayan Dr. S. Özdemir, bir pastaneden su böreği aldı. Misafirleriyle birlikte doktorun çocukları da su böreğinden yedi. Kısa süre sonra pastaneden aldıkları su böreğini yedikten sonra rahatsızlanan doktorun ailesi ve akrabalarına doktor S.Ö., evinde serum vererek tedavilerini yaptı. Durumları biraz düzelince de S. Özdemir’in kız kardeşi ikamet ettiği Karpuzlu ilçesi Ulukonak köyüne gitti.

Bugün öğleden sonra, su böreğinden yiyen Z. Özdemir (42), Ş.A. Özdemir (18), E. Özdemir (68), S. Özdemir (19), M. Erdem (30), E. Erdem (19) ve doktor S. Özdemir’in kız kardeşi N. Erdem, yeniden rahatsızlandı. Köye giden N. Özdemir hayatını kaybederken, diğer hastalar Aydın’daki hastanelerde tedavi altına alındı. N. Özdemir’in cenazesi, Çine Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Ölüm sebebinin tesbiti için otopsi yapılacağı öğrenildi. Diğer hastaların ise tedavileri Aydın’daki hastanelerde devam ediyor.


CİHAN