Aydın'da 'hükümet istifa eylemi'

Aydın'da, internet yasası ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydına tepki göstermek için biraraya gelerek basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

25 Şubat 2014 Salı 23:10 tarihinde eklendi.
 
Aydın Adnan Menderes Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik üniversite öğrencisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı ile internet yasasını protesto etmek için biraraya geldi. Kıbrıs Cadde Kavşağı'na kadar yürüyen grubun önü polis tarafından kesildi.

Polis, trafiği engelleyen grubun dağılmasını ve caddeyi trafiğe açması konusunda ikaz etti. Yürümek isteyen grubu, Güvenlik Şube Müdürü Sırrı Akbay, 2 kez anons ederek dağılmaları konusunda uyardı. Sık sık, 'Hırsız var', 'Hükümet istifa', 'Halka değil, hırsızlara barikat', 'Polis, simit sat, onurunu satma' sloganları atan grup, caddenin karşısına geçen yolu tekrar trafiğe kapattı.
 
Çevik Kuvvet, tarafından önleri kesilen grup yürümek için ısrar etti. Polis, yürümek için ısrar eden gruba jop kullanarak müdahale etti. Ara sokaklara dağılan guptakilerle çevik kuvvet polisleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz da olay yerine gelerek, polis şefleri ve protestocu gruptakilerle görüştü. Protestocu grup bir süre sonra dağıldı.

DHA