Aydın’da yolsuzluk protestosu

Aydın’da sosyal medya aracılığıyla toplanan bir grup genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve internet sitelerine düşen ses tapeleriyle ilgili hükümeti protesto eylemi düzenledi.

25 Şubat 2014 Salı 21:01 tarihinde eklendi.

Adnan Menderes Bulvarı'ndan Kıbrıs Caddesi Kavşağı'na kadar slogan atarak gelen gençler kavşağı trafiğe kapattı. Polis, yapılan eylemin yasal olmadığı, trafiği aksattıkları gerekçesiyle dağılmaları çağrısında bulundu. Grup dağılmayınca yaklaşık yarım saat polislerle gençler arasında görüşmeler yapıldı. Grup polisin uyarısını dikkate almayınca olay yerine çevik kuvvet polisi ve toma çağrıldı.

Adnan Menderes Bulvarı’ndan yürüyüşe geçen gençlerin önünü, çevik kuvvet polisi kesti. Polis, gençleri trafiği aksattıkları gerekçesiyle durdurmak istedi. Ellerinde pankart ve dövizlerle barikatı aşmak isteyen gençlerle polisler arasında arbede yaşandı. Çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle gençler ara sokağa kaçtı. Gençler burada slogan atarak protestoya devam etti.

Daha sonra yeniden yaklaşık yarım saat süren görüşmeler sonucunda gençlerin bulvarın kenarından yürümelerine izin verildi. Gençler polis eşliğinde bulvarda slogan atarak yürüdü. Grup olaysız şekilde dağıldı.


CİHAN