Aydınlar'dan, Yıldırım'a çok sert cevap!

Fenerbahçe Kulübü'nün başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar, sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'ın kongre üyeleri için hazırladığı kitapçıktaki açıklamalarına yanıt verdi.

Aydınlardan, Yıldırıma çok sert cevap!
29 Ekim 2013 Salı 19:38 tarihinde eklendi.
Mehmet Ali Aydınlar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
"Bugün gazetelerde yer alan ve değerli kongre üyelerimizin tamamına gönderilmiş olduğu anlaşılan, Sayın Aziz Yıldırım'ın seçim kitapçığının önsözünde yer alan yazı üzerine görüş ve düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettim.

Bahse konu yazıyı okuduğumda ben de, arkadaşlarım da gerçekten çok büyük bir üzüntü ve endişe duyduk. Bugün bir "spor kulübünün" evet bu başlığın altını çizerek söylemek istiyorum, "Bir spor kulübünün" başkanlık seçimi için kullanılmaya çalışılan strateji, dil ve üslup nasıl olur da bu noktalara gelebilir diye düşündük.

Özellikle de Cumhuriyetinin 90. yılını kutlayan bir ülkenin en büyük sivil toplum örgütünün başkanı böyle bir yazıyı nasıl olur da kaleme alır ve kongre üyeleri ile paylaşır diye sorguladık. 26 yılını bu kulübe vermiş bir yönetici olarak bir kulübün başkanının gelmiş olduğu noktayı sorguladığımda da, Fenerbahçe adına çok ama çok fazla şeyin yeniden ele alınıp değiştirilmesi gerektiğine olan inancımız bir kez daha güçlendi. Öncelikle Sayın Başkan'a şunu hatırlatmak isterim, Fenerbahçe sadece bir kulüp değildir.

Bu ülke için bir kulüpten çok daha ama çok daha fazlasıdır. Fenerbahçe'nin sorunu da sadece kulübün sorunları değil, Türk sporunun, Türk insanının, Türkiye'nin sorunudur. Önce bunun altını çizmemiz gerekiyor. Büyüklüğümüz de bizlere doğal bir sorumluluk yüklüyor.

Kulübümüzün her yetkilisi, her sporcusu, her taraftarı sadece Fenerbahçe'yi temsil etmekle yükümlü değil. Biz örnek olmalıyız, öncü olmalıyız, yenilikçi olmalıyız, ilk olmalıyız. Hepimiz bu ülkenin geleceğinde farklılık yaratacak bir güce sahip olduğumuzun bilincinde olmak zorundayız.

Fark da asla böyle yaratılmaz. Hepimiz, nüfusunun yüzde 60'ı gençlerden oluşan bu toplumun spor olgusuna, sporun insana kattığı pozitif değerlere ve bunun sağlayacağı büyük potansiyele ne kadar ihtiyacı olduğunun farkında olmalıyız. Sporumuzu, ülke sporunu nasıl geliştiririz, kulübümüzü bir dünya kulübü nasıl yaparız konularını konuşmalıyız ve sadece buradaki eksiklere odaklanmalıyız.

Bahse konu yazıda Sayın Başkan, 3 Kasım'da yapılacak kongrenin bir seçim olmadığını ifade etmiş. Oysa ben ve arkadaşlarım Fenerbahçe Olağanüstü Kongresi'ne kulübümüze artı değerler katacak, kulübümüzü geleceğe nasıl taşıyabileceğimizi tartışabileceğimiz demokratik bir seçim olacak düşüncesi ile girmeye karar vermiştik.

Bu seçimin de ülkemize, kulübümüze, tek tek fert olarak temsil ettiğimiz değerler ve kimliğimize yakışacak şekilde gerçekleşmesi için neler yapmamız gerektiğini konuşmaktayız. Açıkça bizim görüşlerimiz bundan ibarettir ve bahse konu değerleri geliştirmek ve geleceğe taşımaktan başka bir şey gündemimizde yer almamaktadır.

Buradan herkese seslenmek istiyorum, Ben Mehmet Ali Aydınlar olarak, çok değerli ekip arkadaşlarımla sadece kulübümüzün değil, seçim kültürümüzün de çıtasını yukarılara çekme arzusundayız ve buna maksimum gayret göstereceğiz. Bu anlamda da, yaşanacak sürecin sonuna dek asla üslubumuzu ve yaklaşımımızı bozmadan tüm Türkiye'ye heyecan duyacakları, sportif ve demokratik bir seçim yaşatacağız."

DHA