Aydınlar'ın pahalı oyuncağı

Futbol Federasyonu eski Başkanı İşadamı Mehmet Ali Aydınlar, 30 milyon dolara süper lüks iş jeti satın aldı

Aydınların pahalı oyuncağı
11 Nisan 2012 Çarşamba 13:23 tarihinde eklendi, 1.610 kez okundu.

 

Özel uçağı olan işadamları kervanına Futbol Federasyonu eski Başkanı işadamı Mehmet Ali Aydınlar da katıldı.
 
Mehmet Ali Aydınlar, ünlü işjeti üreticisi Dassault’tan Falcon 2000LX model uçak satın aldı. Fabrika çıkışlı süper lüks iş jeti 14 Mart’ta İstanbul’a getirildi. Tescil işlemleri tamamlanan uçak geçtiğimiz günlerde uçuşlarına başladı.
 
Yaklaşık 30 milyon dolar değerindeki uçak, Mehmet Ali Aydınlar’ın isminin baş harfleri olan TC-MAA kuyruk tescilini aldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na konuşlanan uçağın Mehmet Ali Aydınlar’ın kullanmadığı zamanlarda özel müşterilere kiralanacağı öğrenildi.
 
Türkiye’de aynı tipte uçağın kullanıcıları arasında Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı gibi isimler yer alıyor

 
Sadece Airporthaber'in görüntülediği süper lüks iş jetinin içinde adeta yok yok. Kabin içini gösteren kamera sisteminden, DVD, müzik sistemine kadar bulunan bir çok özellik bulunan uçakta, telefon, deri koltuk ve 4 adet yemek masası ile kabin içi eğlence sistemleri de bulunuyor.