Ayhan Akman formayı unuttu

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Ayhan Akman, yeniden yapılanan takımında bu sezon formayı adeta unuttu.

Ayhan Akman formayı unuttu
03 Ekim 2011 Pazartesi 12:26 tarihinde eklendi.

 

Sarı-kırmızılı ekibe 2001-2002 sezonunda Beşiktaş’tan transfer olmasının ardından orta sahada kilit rol oynamaya başlayan ve istikrarlı bir performans sergilediği takımında 11. sezonuna start veren Ayhan Akman, özellikle geride kalan sezonda taraftarla arasının açılması sonrası bu sezon teknik direktör Fatih Terim’in tercihleri arasına girmekte zorlandı.
 
Galatasaray’ın en yaşlı (34) futbolcusu olmasıyla dikkat çeken Ayhan, Arda Turan’ın takımdan ayrılmasıyla teknik direktör Fatih Terim tarafından takım kaptanı olabilecek isimler arasında sayılmasına karşın, tecrübeli teknik adamdan resmi maçlarda formayı bir türlü alamadı.
 
Tarihinin en kötü sezonunu geride bırakan sarı-kırmızılı ekipte taraftarların en fazla tepki gösterdiği isimler arasında yer alan Ayhan, önce taraftarların, daha sonra da teknik direktörünün gözünden düştü.
 
-5 maçta 0 çekti- Fatih Terim tarafından hazırlık maçlarında görev verilen Ayhan’ın, Spor Toto Süper Lig’in başlamasından itibaren hiçbir maçta tercih edilmemesi dikkat çekti.
 
Frank Rijkaard, Gheorghe Hagi ve Bülent Ünder’in görev yaptığı geçen sezon; Spor Toto Süper Lig’de 26, Ziraat Türkiye Kupası’nda 5 ve UEFA Avrupa Ligi’nde de 4 olmak üzere toplam 35 karşılaşmada forma giyen Ayhan, bu sezon geride kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Samsunspor, Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor ve Ankaragücü maçlarında sahaya adımını atamadı.
 
Geride kalan sezondaki 35 maçının 33’üne ilk 11’de çıkan Ayhan, bu sezonki maçlarda ise sadece Kardemir Kürübokspor maçının yedekleri arasında yer aldı ve diğer karşılaşmalarda kadroya dahi giremedi.