Aykut Kocaman 6'da gitti!

Yönetim kurulu tarafından istifası kabul edilen Aykut Kocaman, daha önce 5 kez bu girişimde bulundu. Hepsinde Yıldırım tarafından ikna edilen Kocaman'ın 6. talebinde ise yollar resmen ayrıldı

Aykut Kocaman 6da gitti!
31 Mayıs 2013 Cuma 08:56 tarihinde eklendi.
Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ın teknik direktörlük görevinden ayrılması, Sarı-Lacivertliler’de deprem etkisi yaratmıştı. Konuyla ilgili olarak, “Artık yoruldum ve zamanı gelmişti” diyen tecrübeli çalıştırıcının, Başkan Aziz Yıldırım’la bazı fikir ayrılıklarına düştüğü öğrenilmişti. Yönetim kurulu tarafından istifası kabul edilen Kocaman için bu durum aslında ilk değil. Çünkü deneyimli çalıştırıcı, daha önce 5 kez istifa etmek istedi ve ama hepsinde de Başkan Aziz Yıldırım tarafından ikna edilerek, görevini bırakmamıştı. 
 
Herkes kendi yoluna...
 
Ama tecrübeli hocanın 6. girişiminde bu kez geri dönüş olmadı ve tarafların birlikteliği önceki gün resmen sona ermiş oldu. Kulüp ise yeni hoca arayışlarına hemen hız verdi. 
 
İşte önceki 5 istifa
 
1. Yeni Malatya 13.01.2011
 
2010-11 sezonunda devre arasında Fenerbahçe, Trabzonspor’la arasında 9 puan fark vardı. Türkiye Kupası’nda Yeni Malatya’ya 2-1 yenilen Sarı-Lacivertliler, kupaya da havlu atmıştı. Bu maçtan sonra ilk istifasını sunan Kocaman’ı Başkan Aziz Yıldırım, ilk uçakla Antalya kampına giderek ikna etti. 
 
2. Metris 03.07.2011
 
3 Temmuz 2011’deki şike operasyonu sonrasında Başkan Aziz Yıldırım, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Kulüp, karanlık bir döneme girince, Aykut Kocaman da yorgun olduğunu söyleyerek, cezaevinin yolunu tutup, Başkan’ı ziyaret etti ve istifa etmek istediğini söyledi. Yıldırım, Metris’ten hocayı vazgeçirdi. 
 
3. Kasımpaşa 29.09.2012
 
Bu sezon başında Sarı-Lacivertli takım, Kasımpaşa’ya 2-0 yenilince, ortalık toz duman oldu. Aykut Kocaman, Kasımpaşa Stadı’ndan daha çıkmadan ayrılmak istedi. Başkan Yıldırım, bunu duyar duymaz, statta yaptığı görüşmede, Kocaman’ın yeniden ikna etti ve tüm yetkileri de ona bıraktı.. Ve Alex de gönderildi! 
 
4. Karabükspor 22.12.2012
 
Fenerbahçe, evinde Karabükspor’a 3-1 yenildi. Kocaman, kötü futbol ve şampiyonluk yarışındaki hayal kırıklığı sebebiyle basın toplantısında yönetimle görüşmeden istifa edeceğini açıkladı. Bu kez devreye Yıldırım’ın yanı sıra Fenerbahçeli futbolcular da girerek, hocayı kararından döndürdü. 
 
5. Eskişehirspor 17.04.2013
 
Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilen Fenerbahçe, bir anda lider Galatasaray’ın 7 puan gerisine düşünce, şampiyonluk yarışına havlu attı. Aykut Kocaman, belli etmese de buna morali çok bozuldu. Ardından Avrupa’da da Benfica’ya kaybedince, Eskişehir’le oynanan kupa rövanşı öncesi istifa niyetindeydi. Kocaman’ın moralini bozuk gören Yıldırım, hocaya güven aşıladı. 
 
Kaynak: FANATİK