Aylan'lar için beste !

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü Öğrencisi 18 yaşındaki Güneş Yakartepe, ailesiyle birlikte çıktığı umuda yolculukta yaşamını yitiren iki yaşındaki Aylan Kurdi ve diğer çocuklar için şarkı besteledi.

Aylanlar için beste !
09 Şubat 2016 Salı 19:43 tarihinde eklendi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü Öğrencisi 18 yaşındaki Güneş Yakartepe, ailesiyle birlikte çıktığı umuda yolculukta yaşamını yitiren iki yaşındaki Aylan Kurdi ve diğer çocuklar için şarkı besteledi. Aylan'ın Çığlığı bestesi, dinleyenleri duygulandırdı.
 
İTÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü Öğrencisi Güneş Yakartepe, geçen yıl 2 Eylül'de minik bedeni Bodrum'da kıyıya vuran Aylan Kurdi için 'Aylan'ın Çığlığı' adıyla şarkı besteledi. Olaydan ve fotoğraftan etkilenerek karar aldığını söyleyen Yakartepe, söz ve müziği kendisine ait olan eserde Aylan'ın hissettirdiklerini yorumladığını ifade etti. 9 yaşında müzik eğitimine başlayan, 11 yaşından beri piyona çalan Yakartepe, eserin 15 günde tamamlandığını belirtti. Yakartepe'nin piyona başına geçerken; Şan Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Burcu Vatansever solist olarak kayıtta yer aldı. Eserde, dalga sesleri dikkat çekti.
 
Güneş Yakartepe sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından besteyi şu notla paylaştı:
 
"Yazın bizler otellerde yaz tatili yaparken, onlar yeni bir hayat kurma mücadelesi veriyorlardı. Biz otelde havuz, animasyon, yemek keyif içindeyken onlar sokaktaydılar, vatansızdılar, umutla yaşamlarında savaşın olmadığı bir vatan arıyorlardı. Yalnızca bir haftada 60 mültecinin denizde parçalanan botlarda yaşamını kaybettiğine tanık olduk. Aylan bu kayıpların bir sembolü oldu. 2015 Yılının fotoğrafı Aylan'dı, ben de hissettiklerimi besteme ve sözlere aktardım."
 
 
 
ESERİN SÖZLERİ
 
Bir umutla çıktım bu yolculuğa
Simsiyah gecede vatansız çocuğum
İçimde korkular, umudum nerede
Nerede insanlık, gelecek nerede
 
Çırpındım dalgalarda umutla
Tutunamadım hayata, vurdum kıyıya
Çırpındım dalgalarda umutla
Tutunamadım hayata, vurdum kıyıya
 
En sonunda bitti benim savaşım
Yenildim hayata amansız dünyada
Bedenim armağan tüm insanlığa
Bitmesin hayatlar sönmesin umutlar
Bedenim armağan tüm insanlığa
Ölmesin Aylan'lar dinsin bütün çığlıklar