AYM'den bomba gibi karar!

Anayasa Mahkemesi CHP’nin başvurusu üzerine 4 iptal, iki yürütmeyi durdurma kararı aldı.

AYMden bomba gibi karar!
02 Ekim 2014 Perşembe 18:16 tarihinde eklendi.
Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) başvurusu üzerinde torba yasada yer alan 4 maddeyi iptal etti.
 
Torba yasayla getirilen üst düzey bürokrat ve kolluk kuvvetleri ilgili yapılan görevden alınma gibi kararların 2 yıl içinde yerine getirilmesini öngören kanun maddesini anayasaya aykırı bularak iptal etti. Mahkeme kararlarını yerine getirmeyen kişilerle ilgili ceza soruşturması açılamayacağı yönündeki hükmü iptal eden AYM, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) internet sitelerini 4 saat içinde kapatma yetkisi veren düzenleme ve TİB’e verilen internet trafiğini kayıt altına alma yetkisini de iptal etti.
 
148 maddelik torba yasa başlangıçta Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci ve madencilerin sorunlarını çözmek için hazırlanmıştı ancak ilerleyen süreçte madencilikle ilgili olmayan birçok düzenlemenin yasaya dahil edildi. CHP, 148 maddelik torba yasada yer alan bazı maddelerin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için 15 Eylül Pazartesi günü AYM’ye başvurmuştu. Torba yasada anayasaya aykırılık teşkil eden 11 madde tespit ettiklerini belirten CHP, 4 madde için 60 günlük süreyi beklemeden AYM’ye başvurmuştu. CHP, kalan 7 maddeyi de 60 günü beklemeden AYM’ye götüreceğini belirtmişti. CİHAN

CİHAN