"Aynı gemideyiz, gemi batarsa..."

Gülen cemaatinin önemli isimlerinden Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Twitter'da Başbakan'a destek olduğu açıklamalarından sonra; 'Bu, seyredilecek ayrışma değil. Hepimizi aynı gemideyiz' diyerek itidal çağrısını yineledi.

Aynı gemideyiz, gemi batarsa...
29 Aralık 2013 Pazar 11:36 tarihinde eklendi.
Hüseyin Gülerce'nin, Twitter'dan paylaştığı "Başbakan Erdoğan hakkında içeriden dışarıdan tertip yapılmasını bir millet evladı olarak hazmedemiyorum, kabullenmiyorum" mesajının ardından, Zaman gazetesinden ayrılacağı iddia edilmişti.
 
Türkiye gazetesinden Fatih Vural'a röportaj veren Gülerce, Başbakan'a yapılan operasyonun kabul edilemeyeceğini yineleyerek Erdoğan'a tavsiyelerde bulundu; “Bu noktada sayın Erdoğan’ın yapması gereken, yolsuzlukla mücadeleye çok net bir biçimde sahip çıkmasıdır. Kendisi, yolsuzlukların üstüne gideceğini söyledi; ama bu sözleri, gündemin içinde, satır aralarında kayboldu. Başbakan Erdoğan açık biçimde, ‘Bu yolsuzlukların üstü örtülmeyecek’ demeli. Ben bunu AK Parti için de bir fırsat olarak görüyorum” dedi.
 
'Aynı gemideyiz, gemi batarsa...'
Gelişmelerin mütedeyyin toplumu ikiye böldüğünü belirten Hüseyin Gülerce, Cemaat ve AKP'nin "aynı gemide" olduklarını söyledi. Gülerce; “Olaylar hepimizin gözü önünde cereyan ediyor. Mütedeyyin kitle, hiç yaşanmamış bir ayrışmayı yaşıyor. Ailelere ateş düştü. Baba, oğul ve eşler arasında farklılıklar meydana gelmeye başladı. Kimisi yapılanları tasvip ediyor, kimisi "Başbakanımı götürmeye çalışıyorlar" diyor. Ben bunun derinleştiğini gördüğüm için bu tepkiyi verdim. Bu, seyredilecek ayrışma değil. Hepimizi aynı gemideyiz. Gemi batarsa, bundan Türkiye zarar görecek. Ben, "Cemaat mi, hükümet mi haklı?" boyutunu aştım. Burada bir fedakârlık gerekiyor. Sayın Başbakanın bir çağrı yapması ve "Ben 75 milyonun Başbakanıyım. Şimdiye kadar olan oldu; ama bu iş tehlikeli yere doğru tırmanıyor" demesi lazım" sözleriyle, itidal çağrısını yinelemiş oldu.