Ayrılmak isteyen eşini öldürdü

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, bir şahıs, ayrılmak isteyen eşini pompalı tüfekle öldürdü, baldızını da ağır yaraladı.

07 Ocak 2013 Pazartesi 19:32 tarihinde eklendi.

Doğu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 30 yaşındaki Mikail I., kendisinden boşanmak isteyen ve evi terk ederek babasının evine giden eşi 28 yaşındaki Gülay I. ile barışmak için aynı zamanda amcası olan kayınpederinin evine gitti. Burada eşi Gülay’ı, eve dönmesi için ikna etmeye çalışan Mikail I., olumsuz cevap aldı. Eşinin, boşanmada kararlı olduğunu söylemesi, kayınpederinin de bunu desteklemesi üzerine Mikail I., pompalı tüfekle pencereden eşine ateş açtı. Eşi Gülay ile araya giren baldızı 22 yaşındaki Meltem I.’yı ağır yaralayan Mikail I., daha sonra minibüsle olay yerinden kaçtı.

 
Ağır yaralı Gülay I. ile kardeşi Meltem I., Doğanşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada doktorların çabasına rağmen Gülay I. hayatını kaybetti.
 
Bu arada, polis, takibe aldığı Mikail I.’nın aracını barikat kurarak durdurdu. Bu kez pompalı tüfeğin namlusunu kendisine çevirerek intihara kalkışan Mikail I.’yı polis güçlükle ikna ederek teslim olmasını sağladı. Emniyete götürülen Mikail I., sorguya alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİHAN