"Ayrımcılığın önüne geçilebilir"

ABD Başkanı Barack Obama, Huffington Post gazetesinde yer alan makalesinde, insanların ten rengi, dini veya cinsel tercihi sebebiyle işten çıkarılmaması gerektiğini yazdı.

Ayrımcılığın önüne geçilebilir
04 Kasım 2013 Pazartesi 19:42 tarihinde eklendi.

Herkesin eşit yaratıldığına vurgu yapan Obama, "Kanun önünde her bir Amerikalı eşit muamele görmeyi hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Obama, kendi imzasıyla yayınlanan makalede böylesi ayrımcılıkların ABD’de yaşanmaması gerektiğini vurguladı. 2013 yılı olmasına rağmen insanların cinsel tercihleri sebebiyle işten çıkarıldığına dikkat çeken Obama, "Bu saldırganca ve yanlış. Durdurulması gerekiyor. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri’nde kim olduğun ve kimi sevdiğin işten çıkarılma kusuru olamaz." ifadelerini kullandı.

Obama makalesinde, Kongre’ye İstihdamda Ayrımcılık Yapmama Kanunu’nu (ENDA) geçirmesi çağrısında da bulundu. Küresel ekonomide rekabetin sürdürülebilmesi için herkesin çok çalışması ve fikri katkıda bulunması gerektiğini belirten Obama, "Bu yüzden Senato’ya ve aynı şekilde Temsilciler Meclisi’ne ENDA’ya evet oyu vermesi çağrısında bulunuyorum." dedi. ABD Başkanı, yaşanan ayrımcılığın böylece önüne geçilebileceğini belirtti.

Obama yönetimi, ENDA olarak bilinen İstihdamda Ayrımcılık Yapmama Kanunu ile özellikle cinsel tercihler sebebiyle kişilerin işten çıkarılmasına engel olmayı hedefliyor. Ancak Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhuriyetçi Parti’nin büyük bir kısmı kanun teklifine halen karşı çıkıyor.


CİHAN