"Ayrıştırıcı bir dil kullanıyor"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, özellikle son günlerde çok ayrıştırıcı ve kamplaştırıcı bir dil kullanıldığını belirterek, “Yoksa ‘öfke ile kalkan zararla oturur’ diye bir atasözümüz var. Biz ülkemizin ve milletimizin zarar görmesinden endişe duyuyoruz.” dedi.

Ayrıştırıcı bir dil kullanıyor
15 Ocak 2014 Çarşamba 18:15 tarihinde eklendi.


Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi Partisi Genel Başkanı Hürrü Aliyev ve heyetini parti genel merkezinde ağırlayan Mustafa Destici, Başbakan’ın sert konuşmaları ve ‘haşhaşi’ gibi yanlış benzetmeleriyle birleştiricilik yerine ayrımcılığı körüklediğine vurgu yaptı.

Destcici, “Bu şahsen siyasi nezakete de, siyasi edebe de, siyasi ahlaka da uymuyor. Türkiye içerisinde terör grupları hariç hangi cemaat olursa, hangi grup, hangi parti olursa olsun asla bu suçlamaları hak etmiyor. Bunlar yersiz, haksız ve Sayın Başbakana da yakışmayan suçlamalardır.

Dün övdüklerinizi bugün yererseniz o zaman size de şüphe ile bakılır, siz de sorgulanırsınız. Onun için kelimelerin daha dikkatli seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıştırıcı, kamplaştırıcı bir dil yerine birleştirici bütünleştirici bir dil kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun da en çok dikkat etmesi gerekenler yönetim noktasında olanlardır, devleti yönetenlerdir.

Burada onların üsluplarına daha çok dikkat etmesi gerekir. Daha kucaklayıcı daha hoşgörülü ve daha bir barış dili kullanmaları gerekiyor. Sabırla hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yoksa ‘öfke ile kalkan zararla oturur’ diye bir atasözümüz var. Biz ülkemizin ve milletimizin zarar görmesinden endişe duyuyoruz.” dedi.


CİHAN