Aysal ve Yarsuvat dönemleri ibra edildi

Galatasaray Kulübü'nün mali kongresinde, 2014 yılı için Ünal Aysal ile Duygun Yarsuvat'ın başkanlık dönemleri ayrı ayrı ibraya sunuldu.

Aysal ve Yarsuvat dönemleri ibra edildi
28 Mart 2015 Cumartesi 19:08 tarihinde eklendi.
İSTANBUL (AA) -  Galatasaray Kulübü'nün 2015 yılı olağan mali genel kurulunda, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat dönemleri ayrı ayrı ibra edildi.
 
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kongrede, 2014 yılı için Ünal Aysal ile Duygun Yarsuvat'ın başkanlık dönemleri ayrı ayrı ibraya sunuldu. Üyeler, yılın ilk 10 aylık bölümünü kapsayan Aysal ve son 2 ayını kapsayan Yarsuvat dönemlerini hem mali hem de idari yönden ayrı ayrı ibra etti.
 
Ünal Aysal döneminin ibra oylaması sırasında genel kurulun divan heyeti oldukça zorlandı. Olumlu ve olumsuz yönde oy kullananların sayılarının belirlenmesinde sıkıntı yaşanınca, salonun bir tarafına olumlu yönde oy kullanacakların, diğer tarafına ise olumsuz oy kullanacakların geçmesi istendi. Daha sonra oylamayı kontrol eden divan başkanlığı, Aysal yönetiminin hem mali hem de idari yönden ibra edildiğini açıkladı.
 
Yarsuvat döneminin oylamasında ise büyük bir çoğunlukla olumlu oy kullanıldı ve sıkıntısız bir ibra süreci gerçekleşti.
 
Genel kurulda son oylama ise Denetleme Kurulu için yapıldı ve bundan da ibra çıktı.
 
"Boş kasa aldım" 
 
Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Ünal Aysal, 2015 yılı olağan mali genel kurulunda üyelere hitap ederek, kendi dönemiyle ilgili yöneltilen eleştirileri yanıt verdi.
 
"Vereceğim rakamlar, sizi bu akşam huzurlu bir şekilde evinize götürecek" ifadelerini kullanan Aysal, şunları söyledi:
 
"Galatasaray'ın durumu, bugün bize anlatıldığı gibi değil. Hisse senetlerinin değerini düşmesi, bizden önce yapılan ve çok faydalı bir operasyon olan şirket birleşmesinden kaynaklıdır. Önceden temettü alan hissedarlar, iki şirketin birleşmesinin ardından bekledikleri geliri elde edemeyecekleri için satış yoluna gittiler. Biz de değeri yüksekken sattık. Yönetim ve idari olarak en doğru kararlardan bir tanesidir. Sonrasında fiyatlar düştü. Elimizdeki bir malın değerini kendimiz düşürmedik. Şirket birleşmesi kararını aldığımız günü düşürdük."
 
Borç alacak farkının 2014 yılı için 358 milyon dolar olduğunu hatırlatan Aysal, "Bunun bir başarı hikayesi olduğunu söylersem herhalde güleceksiniz ama öyle. Çünkü Alp Yalman döneminin ardından katlanarak gelen borçlar, bizim dönemimizde belli bir seviyede kalmıştır. Biz aldığımızda da 328 milyon dolardı. Bir masa bir de boş kasa aldım. Kimse bana servet vermedi göreve geldiğimde. Arkadaşlar, battığımızı söyledi ama böyle bir şey yok. Aksine iyileşme var. Çünkü büyüyorsunuz ve geliri de artırıyorsunuz. Kasada 5 kuruş olmayan sisteme 1,5 milyar lira oluşturdum. Bunun mal satarak yapmadım" şeklinde konuştu.
 
Tepki gösterdi 
 
Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat da şike iddialarına dönük soruşturmayla ilgili Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım lehine yaptığı açıklamalara gelen tepkilere sert çıktı.
 
Kendisinin ve Galatasaray'ın şike yapmadığını, açıklamalarının ise hukukçu kimliğinden kaynaklandığını anlatan Yarsuvat, "Bu kişilerin yargılandığı mahkeme yanlıştı. Olağanüstü bir mahkemede yargılanmamaları gerekir. Ben hukukçuyum. Bu bilgimi, inandığım her yerde söyleyebilirim ve söylerim. Derslerimde de bunu söylüyorum. Bu durumu, 'şikeyi koruyor, şikecileri koruyor' diye yorumlamamak lazım" diye konuştu. 
 
"Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki bu kan davasının bitirilmesi için çalışıyorum" sözleri salonda alkışlarla karşılanan Yarsuvat, "Benim amacım, seyircimin Kadıköy'de gidip maç seyredebilmesidir. O zaman şartlar eşit olur. Onun için kalktım gittim Fenerbahçe'nin stadına. Bu küçük farkı sizden hissetmemenizi bekliyorum. Gözü kapalı, sadece düşman arayan kişiler olmamamız lazım" şeklinde görüş belirtti.