Aysal'dan 'Terim' açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray TV'de yayınlanan programda Sarı-kırmızılı camianın gündeminde yer alan konulara açıklık getirdi.

Aysaldan Terim açıklaması
25 Ekim 2013 Cuma 19:39 tarihinde eklendi.


Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl zorlu bir kura çektiklerini ifade eden Başkan Ünal Aysal, Şampiyonlar Ligi'ndeki bu yılki hedeflerini ise şöyle açıkladı:

"İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Çok zor bir kura çıktık. Kopenhag'ı kesinlikle küçümsememek lazım. Ben geçtiğimiz günlerde oynanan futbolun küçümsenmesini anlayamıyorum. Rakibimiz gerçekten başarılı bir takımdı. Bütün oyuncularımızı ve hocalarımızı kutluyorum."

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkabilmek için Juvenstus ile kendi sahalarında oynayacakları grup eleme maçının önemine vurgu yapan Başkan Aysal, "Juventus çok ciddi bir rakip. Kendi sahamızda oynayacağız. Dikkatli olmalıyız. Aksi takdirde Şampiyonlar Ligi maceramız biter.

Biz kendimizle yarışıyoruz. Geçen sene geldiğimiz noktanın ilerisine geçmemiz lazım. Sürekliliği yakalamak için en azından eski başarımızı tekrarlamamız gerekiyor." diye konuştu.

FATİH TERİM'İN AYRILMA SÜRECİ

Öte yandan Galatasaray camiasında Teknik Direktör Fatih Terim'in görevine son verilmesinin ardından bugüne kadar açıklama yapmayan Başkan, Fatih Terim'in neden gönderdiklerini ise şöyle ifade etti:

Fatih Hoca'yla iki buçuk sene önce tanıştım. Karşımda beraber çalışacağım bir insan olarak bana göründü. Zaman içinde de yanılmadığımı anladım.

Hocayla dostluğa yakın bir ilişki içinde olduk. Onun teknik deneyimleri ben de yoktu, bendeki deneyim de onda yoktu. Galatasaray'ın tarihine mal olmuş bir isim. Hocayı sevmeyen çok az insan olduğunu düşünüyorum. Ben onlardan biri değilim ama her şeyden önce ben bir profesyonelim. Aldığım kararları sadece günün gerçekleri değil, ileride çıkabilecek sorunları düşünerek almalıyım.

Biz hocayla aile ilişkilerine kadar yakınlaştığımız bir dönemde bu kaza yaşandı. İki taraf da bunu istemezdi diye düşünüyorum. Ben de Fatih Hoca da bir yapının içine girdik. En sonunda bu yapının içinde tuzaklar olduğunu farkettik. Hocamız, kendisine verilen imkanları çok iyi kullanmıştır. Yeşil sahadaki bütün başarı ona aittir. 2016'ya kadar hocayla devam etmek istedim.

TFF'den teklif geldiği zaman, 4 maç baksın şeklinde, ben olaya hukuki olarak baktım. İçimden gelen ilk şey 'hayır' oldu. Hocayla konuştum. Hoca bana 'Ben Galatasaray'da kalmak isterim' dedi. 'Elimden geleni yaparım, bu milli bir görevdir, reddedemiyiz.' dedi. Hukuki olarak benim böyle bir talebe hayır deme şansım yoktu. Federasyon bizden istediği oyuncuyu, elemanı alabilir."

Ünal Aysal, yaşananlar hakkında da sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıldırım Demirören'i telefonla aradım. Para almamak kaydıyla sezon sonuna kadar size danışmanlık yapacak dedim. Hocayla da beraber oturup konuştuk, internet sitesinden de bir açıklama yayınladık. Ben Bodrum'daydım. Akşam televizyonu açtım, hoca imza töreni yapıyor. Bundan biraz rahatsız oldum. Federasyonun bundan sonraki açıklamaları da sürekli olacak gibi olunca camia da rahatsızlık oluştu.

Daha sonra peş peşe puan kayıpları geldi. Bunlar beni endişelendirdi. Gelen tepkiler üzerine yönetim kuruluna bir karar aldırttım. 2016'ya kadar bir teklif sunduk. 10 gün bir sessizlik oldu. Kendi sahamızda oynadığımız MP Antalyaspor maçı sonrası 'Biz kimseyi mutlu etmek için kontrat uzatmayız' dedi. Bu halka açık bir reddedişdir. Bu bizim için hem biraz haysiyet kırıcı oldu.

Telefonda mesajlar falan bunlar Fatih Hoca'nın gönderilme sebebi olamaz. Bütün bu gelişmeler, takımın kötü gitmesi, hocanın beyanatları bizi bu noktaya getirdi. Oradan sonra yapacak bir şey yoktu. Ondan önceki 10-11 gün diyalog arayışıyla geçmişti.

Bugün konuştuklarımız, o gün yönetim kurulunda da konuşuldu. Ben zaten 24 saat önce Arıboğan'ın hocaya göndermiştim. Gitti ve konuştu. Ben Galatasaray başkanı olarak daha fazla ısrar etmem ve ya Florya'nın kapısında beklemem mümkün değildi. Oradan 'Ben Başkan'ı ararım' yanıtı geldi. Bu cevaptan sonra da karar alındı."

TERİM SONRASI DÖRT HOCAYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Fatih Terim'in görevden alınmasının ardından dört hoca ile görüştüklerini ifade eden Başkan Ünal Aysal, "Mancini'yle daha önce bir görüşme olmadı. 3-4 gün de gelişti. Hocamız da bunu söyledi zaten. Dışarıdan getireceğimiz, haysiyetli bir hocanın böyle bir görüşme yapmayacağı zaten belli. Böyle bir saygısızlığa ne ben düşerim ne de Mancini düşer. Ancak bu iş netleştiği anda çalışmalara başladık.

Trapattoni, Advocaat, Hagi ve Mancini'yle görüştük. Trapattoni Juventus maçına çıkamam dedi. Advocaat, milli takım hocası gibi gözüktü gözümüze. Hagi, ciddi bir iş yapıyor onu bırakamam dedi. Burada yürekli, Galatasaray'a sahip çıkabilecek bir Mancini çıktı. Ben yürekli adamı severim. Kararımı ve tercihimi Mancini yönünde kullandım."

Ünal Aysal, Fatih Terim'in resimlerinin Florya'dan söküldüğü şeklinde çıkan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

BİR OYUNCU HOCASINI ŞİKAYET EDERSE BENİM GÖZÜMDE KÜÇÜLÜR

Kamuoyunda Sneijder'in Fatih Terim'i şikayet ettiği şeklinde çıkan haberlere de açıklık getiren Başkan Aysal, "Sneijder'i geldiği gün gördüm sadece. Ondan sonra bir daha konuşmadım ve görmedim. Benim gözümde bir oyuncu hocasını şikayet ederse küçülür. Bütün oyuncular Terim'in onayıyla alınmıştır.
Sneijider, Terim'in listesinde olmasa neden alayım ki." diye konuştu.

GALATASARAY'DAKİ SEÇİM TARİHİ

Bu arada Galatasaray'da muhalefetin gündeme getirdiği seçim tarihi konularında da konuşan Başkan, seçimin 2016 yılında olacağını kaydederek, "Kongre ve tüzük meselesini hukuki olarak araştırdık. Sorduğumuz isimler, seçim Mayıs 2016 olacak dedi. Divan'a verdik. Divan kabul etmedi.

Galatasaray Üniversitesi'ne sordu. Galatasaray Üniversitesi'ndeki komisyondan çıkan sonuçta seçimin 2016'da olacağına dair. Benim kendime tanıdığım süre, hedeflere vardığım gündür. Ben bu hedeflere varırsam, erken de bırakabilirim. Ben hedeflere bağlı olarak burdayım. Yarın bir gün Genel Kurul seçim istiyoruz derse yine yaparız. İsteyen aday olur ama ben aday olmam. Galatasaray başkansız kalmamıştır, çok da iyi bir başkan gelebilir." dedi.

Ünal Aysal, yıldız oyuncuları Drogba'yı bırakmak istemediklerini ve kontrat teklif edeceklerini ifade etti.

Galatasaray'ın oynadığı her branşta hedefinin birincilik olması gerektiğini kaydeden Başkan Aysal, "Maddi gücümüze parelel olarak, bazı amatör branşları geliştirmek, bazılarını amatör seviyede bırakmak tercihini yapmak zorunda kalabiliriz. Galatasaray yarıştığı her yerde birincilik için oynamalıdır." diye konuştu.


CİHAN