Aysal'dan Terim'e veto

Adnan Öztürk, Fatih Terim’in Sportif AŞ’ye girmesi gerektiğini söyledi ve Lutfi Arıboğan ile aynı statüde olmasını istedi. Ünal Aysal’ın ise “Ferguson Manchester’da kaçıncı adam?” diyerek projeyi veto ettiği öğrenildi

Aysaldan Terime veto
16 Ekim 2012 Salı 09:19 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray’da Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün dün sürpriz şekilde gündeme getirdiği, Teknik Direktör Fatih Terim’e Sportif AŞ Yönetim Kurulu’nda yer verilmesi ve Lutfi Arıboğan ile eşit statüde görev alması projesine Başkan Ünal Aysal’dan veto geldi.
 
Gerilimli ortamdan uzak durmak için kendisine iki ay susma kararı koyan ve sadece kulüple ilgili etkinliklerde söz alan Başkan Aysal’ın dün Öztürk’ün projesinin bazı internet sitelerinde yer alması üzerine yakın çevresine değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi. Aysal’ın, henüz kendisine ulaşmayan projeye soğuk baktığı bildirildi. Galatasaray Başkanı’nın, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandığı kaydedildi:
 
“Galatasaray’da isimlere göre sistem mi olacak yoksa sisteme göre isimler mi? Biz ikincisini uygulayacağız. Bunun da yanlış anlaşılacak ya da farklı noktalara çekilecek bir yanı yok. Kaldı ki Manchester United güzel bir örnek. Acaba Alex Ferguson efsane olduğu kulüpte kaçıncı sırada geliyor? Altıncı. Evet, Ferguson gibi bir markanın üzerinde kulübünde 5 isim daha var. Dolayısıyla Fatih  hoca ile hem fikir olunan bir konuyu eşelemenin kimseye bir getirisi olmaz.”
 
Öztürk ne diyor?
 
Adnan Öztürk tarafından hazırlanan projede ise Fatih Terim’in Lutfi Arıboğan ile aynı yetkilere sahip olması öngörülüyor. Öztürk, “Terim, Nurettin Kantarelli, Hakan Aydınol ya da Sinan Kalpakçıoğlu ile aynı yetkilere mi sahip olacak?” diyerek yeni bir proje ortaya koyarken, tecrübeli teknik adamın Türkiye’deki diğer teknik adamlardan farklı bir yerde olması gerektiğinin altını çizdi. Fatih Terim’in Galatasaray ile özdeşleşmiş bir kişiliğe sahip kulübün divan üyesi olduğuna dikkati çeken Öztürk şunları söyledi:
 
“Fatih Terim zaten sadece teknik olarak görev yapmıyor ki. Futbolun bütün kararlarını alan kişi zaten. Bir oyuncunun ekonomik maliyetlerini de, en az biz yöneticiler kadar Fatih Terim de kulübün lehine düşünüp, kararlar alıyor. Bu yüzden işin gerçek ehlinin de karar mekanizmasında olması gerekir.”

Skorer