Aytaç Durak ifade verdi

İçişleri Bakanlığı kararıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, geçen günlerde büyükşehir belediyesinde ''İhaleye fesat karıştırıldığı'' iddiasıyla düzenlenen operasyonla ilgili Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

Aytaç Durak ifade verdi
12 Temmuz 2011 Salı 13:00 tarihinde eklendi.

 

Avukatı ile Adliye'ye gelen Durak, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Arıkan'a yaklaşık 2,5 saat ifade verdi. İfadesinin ardından adliyeden ayrılan Durak, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, "Türkiye'de en uzun süre büyükşehir belediye başkanlığı yaparsanız, çok şey sorarlar size" dedi. 
   
 Durak, şunları kaydetti: 
   
"Benim emekli hakim, avukat arkadaşım bir gün bana '30 yıllık İslam Arap Devletleri'nin başkanları hep bir bir devriliyor Tunus'tan Yemen'e kadar. Siz 30 yıl belediye başkanlığı yaparsanız sizin de başınıza bu gelir' dedi. Başka bir şey demeyim. Önemli bir şey yoktu. Zaman zaman bilgimize başvurulacak, bu işlere artık alıştık. Yargı gerekli ilgi ve alakayı her zaman gösterecek." 
     
Durak'ın avukatı ise belediyedeki bazı idari işlemler ile ilgili müvekilinin bilgisine başvurulduğunu söyledi. 
     
Durak, daha sonra adliyeden ayrıldı. 
   
 Adana'da, "ihalelere fesat karıştırıldığı" iddiasıyla 5 Temmuz'da düzenlenen operasyon kapsamında eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Fen İşleri Müdürü Nermin Akray ile Park ve Bahçeler Müdürü Sabahattin Karabulut tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişi ise serbest bırakılmıştı. 
     
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, aralarında eski büyükşehir belediyesi genel sekreteri ile 9 büyükşehir belediyesi personelinin bulunduğu 17 kişinin yakalanmasının ardından, Aytaç Durak ile 6 kişinin daha savcılık tarafından ifade vermeye çağrıldığını açıklamıştı.