Aytaç Durak mahkemede

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın tutuksuz yargılandığı belediye arsasının damadına satışıyla ilgili açılan davanın görülmesine devam edildi.

Aytaç Durak mahkemede
21 Mart 2013 Perşembe 17:40 tarihinde eklendi.

 

Aytaç Durak ile birlikte damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Limited Şirketi çalışanı Atila Kuzucu'nun 43 gün tutuklu kaldığı, Menekşe Köyü'nde göl manzaralı 6 bin 528 metrekare arsanın ihaleyle başkanın damadına satışıyla ilgili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın beşinci duruşması yapıldı. Haklarında 'kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçundan 5-12'şer yıl arasında hapis cezası istenen sanıklardan Aytaç Durak ile Hasan Gülşen duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, bilirkişi heyeti tarafından 'gayrimenkul emsal değerleri de dikkate alınarak taşınmazın 2006'da ihaleye çıkarılmadan önce kıymet takdiri konusu talep olunan taşınmaza değer biçilirken bu tarih itibariyle gayrimenkulün değerinin tespiti için' yapılan keşfin sonucunu okuyarak dosyaya koydu. 
 
Mahkeme savcısı ise "Suça konu arazinin değerinin soruşturma sırasında 652 bin 800 lira olarak belirlendiği, dava sırasında ise 172 bin 992 lira olarak belirlendiği, 2 değer arasındaki fark nedeniyle oluşan çelişkinin giderilmesi için dosya üzerinden arazinin değeri konusunda yeniden bilirkişi raporu aldırılmasını" talep etti.  Aytaç Durak da söz olarak davada tanık olarak dinlenmesine karar verilmesine rağmen duruşmaya getirilmeyen Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in dinlenilmesinden vazgeçilmesini istedi.
 
Mahkeme heyeti de, Mustafa Tuncel'in dinlenilmesinden vazgeçilip geçilmeyeceğine gelecek duruşma karar verilmesine, sanıkların satışa konu arsanın bedeli düşük gösterilmesi eylemi nedeniyle yargılanmadıkları ve arsa değerinin belirlenmesinin davayla ilgisi olmadığından savcının yeniden değer tespiti yapılması talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA