Aytaç Durak'a 12 yıl hapis istemi

Aytaç Durak ile birlikte tutuklandığı 3 kişi hakkında, ''ihaleye fesat karıştırma'' suçlamasıyla 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle

Aytaç Duraka 12 yıl hapis istemi
05 Ocak 2012 Perşembe 17:43 tarihinde eklendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile birlikte tutuklandığı 3 kişi hakkında, "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
    
Adana Cumhuriyet Savcısı, Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Ltd. Şti. çalışanı Atilla Kuzucu hakkındaki, 2006 yılında merkez Seyhan ilçesi Menekşe köyünde yarısı özel bir şahsa ait 6 bin 528 metrekare arsanın, ihaleyle Cavcav'a satışıyla ilgili soruşturmayı tamamladı ve iddianamesini hazırladı.
    
Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilen 58 sayfalık iddianamede, Durak ve beraberinde cezaevinde tutuklu bulunan şüpheliler hakkında "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" suçlamasıyla 5 ile 12'şer yıl arasında hapis cezası istendi.
    
İddianamede, ihaleye konu olan parselin diğer hissedarı Ahmet Nuri Karabaş, müşteki olarak yer aldı.
    
İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde, Aytaç Durak ile diğer 3 kişinin önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacağı öğrenildi.
    
Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Ltd. Şti. çalışanı Atilla Kuzucu, 27 Aralık 2011 tarihinde "ihaleye fesat karıştırmak ve devlet malını zarara uğratmak" gibi suçlamalarla gözaltına alınmış ve nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.