Ayvalık'ı lodos vurdu

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde dört gündür devam eden sağanak yağmur ve lodos fırtınası nedeniyle deniz kenarındaki 6 evin bahçe duvarları yıkıldı.

Ayvalıkı lodos vurdu
11 Şubat 2013 Pazartesi 19:00 tarihinde eklendi.

 

Yağışlardan en çok Altınova sahilinde bulunan 'Yorgun 1' sitesindeki yazlıklar etkilendi. Lodos fırtınası ile dalgalar İsmail Menekşe, Nuri Şafak Kahraman, Münire Yorgun, Salih Örücü, Ömer Bilici ve Berrin Bingöl'e ait evlerin bahçelerine kadar girdi. Bazı ağaçlar köklerinden sökülerek evlerin üzerine devrildi. Dalgalar, bahçelerdeki toprağı da almaya başladı.
 
Sahilde bulunan Bergamalılar Sitesi'nde 20 yıldan bu yana bakkallık yapan Alaattin Akçı, "Ben 20 yıldır buradayım. Son 3 yıldır kış aylarında sadece sahilde işyerlerinin her sezon 10 metre geriye taşındıklarına şahit oldum. Aşırı lodos ve deniz kabarması bir çok evin sular altında kalmasına neden oldu. Deniz kumsalı adeta kemiriyor, evlerin altını oyuyor, haliyle duvar ve ağaçlar yıkılıyor" dedi. Uzungöl mevkiinde yazlık cafe işletmecisi olan Hasan Çoksarı da, "Sadece son 3 yılda her yıl 10 metre geri çektiğimiz işyerimiz yine deniz içinde kaldı. Belediye Başkanı Asım Sürer'in yardımlarıyla yine 10 metre geriye çekeceğiz. Deniz kumsalı yutmaya devam ediyor" dedi.
 
Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer'in gelişmeleri teknik elemanları tarafından acil rapor haline getirerek, yerinde çekilen fotoğraflarla Ankara'ya ilgili makamlara yolladığı öğrenildi.

DHA