Ayvalık'ta orman yangını

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen nedenle 'Galifo Tepesi' adıyla anılan çam ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını büyümeden söndürdü.

Ayvalıkta orman yangını
22 Ağustos 2014 Cuma 15:36 tarihinde eklendi.
Ayvalık'a bağlı Armutçuk Mevkii'ndeki 'Galifo Tepesi' adıyla anılan çam ağaçlarının bulunduğu bölgede, bugün saat 10.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Tepeden yükselen dumanları görenler yangını, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Ayvalık İtfaiye Müdürlüğü ekipleri karadan, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 1 helikopter de havadan müdahaleye başladı. Kısa sürede alevlere müdahale eden ekipler yangını söndürdü. 
 
Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediği söyleyen Ayvalık İtfaiye Müdürü Murat Akkaya, "Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki helikopter ile havadan, biz de yaklaşık 2 bin metrelik su hortumlarıyla yaya olarak ulaştığımız yangın mahalline karadan müdahale ettik. Allah'tan bu yangın gündüz saatlerinde çıktı. Eğer havanın karardığı saatlerde çıkmış olsaydı tepenin tamamındaki ağaçlar yanabilirdi" dedi.