Az kalsın canından oluyordu

Üsküdar'da evinde kilitli kalan bir kişi, dışarı çıkmak için yan binanın çatısını kullanmak isteyince az daha canından oluyordu

Az kalsın canından oluyordu
17 Temmuz 2013 Çarşamba 13:47 tarihinde eklendi.
İstanbul Üsküdar Şemsipaşa Mahallesi Doğancılar Caddesi üzerindeki apartman dairesinde arkadaşıyla birlikte kalan 40 yaşındaki Nadir Şah Cengiz, sabah saatlerinde arkadaşının kapıyı kilitleyerek evden ayrılması nedeniyle bitişikteki işhanını çatısını kullanarak dışarı çıkmak istedi.
 
Evinin penceresinden, kullanılmayan işhanının çatışına çıkan Nadir Şah Cengiz yangın merdivenine yürürken ince çatı malzemesinin kırılması üzerine yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağı düştü. Olay yerinin hemen yanında çalışan Marmaray şantiyesinde çalışan işçiler sesler üzerine Nadir Şah Cengiz'i kurtarmak için yanına gittiler. Ancak binanın kilitli olması nedeniyle ulaşamadılar. 
 
KURTARMA SEFERBERLİĞİ
 
Bunun üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine çağırıldı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler ağır şekilde yaralan Nadir Şah Cengiz'i kurtarmak için adeta seferber oldular. İtfaiye ekipleri iş hanının kapısındaki asma kilitleri demir kesme makasıyla kırdıktan sonra sağlık ekipleriyle birlikte Nadir Şah Cengiz'in yanını ulaştılar. Sağlık ekipleri şişme sedyeye aldıkları Cengiz'i itfaiye erlerinin de yardımıyla dışarı çıkardıktan sonra ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdılar. 10 metre yükseklikten aşağı düşen ve vucudunda kırıklar oluşan Nadir Şah Cengiz'in durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
 
Marmaray şantiyesinde çalışan bir işçi, "Biz çalışıyorduk, ses duyduk, bağırarak yardım istiyordu. Arkadaşı anahtarı alıp gitmiş içeride mahsur kalmış çatıdan aşağıya inmeye çalışmış. Çatının kırılmasıyla aşağı düşmüş. Biz de kendisine ulaşamayınca itfaiye ve polise haber verdik" diye konuştu.

DHA