Az kalsın DONARAK ÖLECEKLERDİ !

Kars'ta etkili olan şiddetli tipi yüzünden 40 kadar taşıt ile içinde bulunan çok sayıda yolcu 5 saat yolda mahsur kaldı.Sürücü ve yolcular, 5 saat süren çaba sonucu kurtarıldı. Donma tehlikesi geçiren 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Az kalsın DONARAK ÖLECEKLERDİ !
06 Ocak 2015 Salı 23:10 tarihinde eklendi, 2.763 kez okundu.
Kars'ta etkili olan şiddetli tipi yüzünden 40 kadar taşıt ile içinde bulunan çok sayıda yolcu 5 saat yolda mahsur kaldı.
 
Sürücü ve yolcular, 5 saat süren çaba sonucu kurtarıldı. Donma tehlikesi geçiren 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı. 
 
Uyarılara rağmen karayoluna zincirsiz çıkan çok sayıda araç Digor İlçesi'nin Dağpınar Beldesi'ndeki Hanlar mevkisinde şiddetli tipi nedeniyle kara saplandı. Kurtarmaya giden Karayollar'ına ait grayder de kara saplanınca birikim meydana geldi. Cep telefonu Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü'ne ulaşan sürücüler ve yolcular, yaklaşık 5 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı. Buzlanmadan dolayı içinde bulundukları otomobilleri yoldan çıkan ve donma tehlikesi geçiren 2 kişi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
 
Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz, Ardahan-Göle, Kars-Digor ve Kars-Sarıkamış karayolunda şiddetli tipinin etkili olduğunu söyledi. Yılmaz, "Can ve mal güvenliği açısından bazı yolları kapattık. Bazılarını da kontrollü olarak trafiğe açıyoruz. Vatandaşlar yola kesinlikle zincirsiz çıkmasınlar" diye konuştu.
 
MUŞ'TA KAZANAN RAMPASI 6 SAAT YOL VERMEDİ
 
Muş'un Bulanık ile Korkut ilçeleri arasındaki Kazanan rampasında 100 kadar otomobil, minibüs, kamyon, otobüs yolda kaldı.Yaklaşık 6 saat taşıtlarda bekledikten sonra kurtarılan yolcular, "Aç ve perişan olduk" dedi.
 
ERZİNCAN'IN İLÇE VE KÖYLERİ KARANLIKTA
 
Erzincan'da şiddetli rüzgar nedeniyle saat 04.00'den beri Kemah, İliç, Kemaliye ilçe ve köylerinde elektirk kesintisi meydana geldi. Kemah ilçesine 4 saatlik aradan sonra enerji verilirken İliç ve Kemaliye ilçeleriyle köylerine enerji götüren hatlardaki arıza tüm çabalara karşın giderilemedi. Kemaliye ilçesinde elektrik kesintisi nedeniyle cep telefonları da çalışmadı. Yetkililer Kemah'ın ardından diğer ilçelere de kısa sürede elektrik verileceğini bildirdi.

DHA