Azimli bebek hayata tutundu

Muğla'nın Marmaris İlçesi Devlet Hastanesi'nde 28 yaşındaki Bihter Güder, bebeğini 25 haftalıkken 590 gram olarak dünyaya getirdi.

Azimli bebek hayata tutundu
13 Ağustos 2013 Salı 18:37 tarihinde eklendi.
Doğumun ardından Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan ve 'Hüseyin' adı verilen Bebek, üç aylık tedaviden sonra sağlığına kavuşturularak taburcu edildi.
 
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde oturan öğretmen Bihter Güder ile turizmci Bülent Güder çiftinin bebekleri, üç ay önce Marmaris Devlet Hastanesi'nde 25 haftalıkken 590 gram olarak dünyaya geldi. Burada yer olmadığı gerekçesiyle Bebek, ambulans uçakla Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Merkezi'ne getirildi. Üç ay boyunca tedavi gören ve 'Hüseyin' adı verilen Bebek, sağlığına kavuştuktan sonra taburcu edildi.
 
Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde görevli Uz. Dr. Osman Öztekin, Hüseyin bebeğin doğduğunda yüzde 70 ile 80 oranında ölüm riskinin bulunduğunu belirtti. Öztekin, "Erken doğum nedeniyle akciğerleri tam olarak gelişmeyen Hüseyin Bebek, solunum yetmezliği sorunu yaşadığı için hastanemizde tedaviye alındı. Yaklaşık 90 gün boyunca Hüseyin bebeğin tedavisini gerçekleştirdik ve gelişimini takip ettik.

Bu tür erken doğan bebeklerde özellikle beyin kanaması, akciğer kanaması, bağırsak kanaması, yüksek oranda görme ve işitme kaybı gelişebilmektedir. Bu yüzden bu tür bebeklerin 3'üncü basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Merkezi olan yerlerde mutlaka takibi gerekmektedir. Bebeğin üç ay sonunda bin 750 gram ağırlığına ulaştığını gördük. Şu ana kadar hastanın sağlıklı bir şekilde taburcu olmasının yanında belirtilen problemlerden hiçbiri gelişmedi" dedi.
 
Anne Bihter Güder ise, bebeğini kaybetme korkusu yaşadığını ifade edip, "Hastaneye geldiğimizde bebeğimizin yaşayacağına dair çok fazla ümitli değildik. Fakat burada yapılan müdahale ve tedaviler sonucu bebeğim sağlığına kavuştu" diye konuştu.

DHA