"Aziz Yıldırım benden korkuyor"

Fenerbahçe eski yöneticilerinden Saadettin Saran, Aziz Yıldırım'la ilgili çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Aziz Yıldırım benden korkuyor
24 Ekim 2013 Perşembe 15:15 tarihinde eklendi.
Habertürk'teki bir programa katılan Saran'ın açıklamaları şöyle:
 
“Ben 2 defa ihraç edildim. İlke bir röportajdan dolayıydı. ‘Kirli ilişkiler var’ dediğim için olmuştu. Daha sonra da Beschastnykh transferinde kulübü zarara uğrattığım gerekçesiyle ihraç edildim. Transferden 4 yıl sonra. Trajikomik bir olaydı. Biz yöneticiyken, kötü bir dönem vardı. Maçtan sonra yöneticiler localarda bekliyordum. Sıkıntılı bir dönemdi. Sayın Başkan, şube sorumluluğunu almamı istedi. 21 kişi oybirliğiyle beni istediler. Atilla Kıyat o zaman basın sözcümüzdü. ‘Ateşten gömleği giydi Sadettin Saran’ demişti. O bizim sonumuzun başlangıcı oldu. Ara transferde 1 ay içinde 4 kişiyi aldık. Bunlardan biri de Beschastnykh’ti. Bonservisi elindeydi. Hocamız istemişti. Bir türlü bonservisini alamıyorduk. Sonra kulüpten ek sözleşme geldi ve 800 bin dolar istediler. Futbolcuyu çağırdım, durumu sordum. Sıkıntı olduğunu anladım o an. Yönetime bu konuyu anlattım. Yönetim de isteyince bu transferi yaptık. 400 bin dolar hikayesi budur. 
 
Yöneticiyken çok şeyi göğüsledim. 400 bin dolar için, bir koltuk uğruna böyle iftiralar atmak adamlığa sığmaz. 2000-2001 yılında kulübe 10 milyon dolar sıcak para girişi sağladım yayın haklarından. Avrupa şampiyonu Galatasaray’ın yayın haklarını 5 milyon dolara aldık, Fenerbahçe için 10 milyon dolar verdim. Bahsettiğimiz rakamlar bunlarken, 400 bin dolar yüzünden ihraç edildik. Biz bu davamızı da kazandık. Bunlara tenezzül etmek insanlığa da adamlığa da sığmaz. Çoluğumuz çocuğumuz var. Bir koltuk için insanın haysiyetiyle oynanmaz. Daha önce plaket verdikleri Sadettin Saran ile ters düştüler.”
 
“KULÜPTEN 6-7 MİLYON DOLAR ALACAĞIM VAR”
 
“Fenerbahçe taraftarıyla beni ters düşürmeye çalıştılar. ‘Kulübü mahkemeye veriyor’ bahanesiyle. Şampiyon olduktan sonra barışma, teşekkür beklerken; locamıza bile el koydular. Ben locayla ilgili mahkemeye gitsem kazanırım. Ama gitmek istemedim. Fenerbahçe’nin kendi atadığı hakem bile bizi haklı buldu. 6-7 milyon dolar alacağım var kulüpten. Bir gün bile ağzımı açmadım. 3 Temmuz sürecinde ‘amatör branşlardan birini bize verin’ bile dedik. Bunları Fenerbahçe için istedik. Benim paramı kim verecek? Kulüp mü, Aziz Yıldırım mı ödeyecek? Aziz Yıldırım benden korkuyor. Başkanlığı ondan iyi yaparım diye.”
 
“AZİZ YILDIRIM SAMİMİYETSİZ”
 
“Aziz Yıldırım kişisel nefretini Fenerbahçe’nin çıkarlarından önde tuttu. ‘Af çıkaracağım’ dedi ama çıkarmadı. Fenerbahçe Başkanı’nın, verdiği sözü tutacağına inandık ama olmadı. Aziz Yıldırım samimiyetsiz. Kendini kulübün sahibi gibi görüyor. Şimdi ‘Keşke Mehmet Ali Aydınlar’ı da ihraç etseydik’ diyordur. ‘UEFA çatırdıyacak’ dedi. Peki ne oldu? UEFA şimdi eskisinden daha güçlü. Aziz Yıldırım’ın Avrupa için söylediklerinin hep tersi çıktı. Bize bir dost eli uzatılsaydı her şeyi yapardım. Aziz Yıldırım’ı cezaevinde ziyaret etmedim. Ziyaret etseydim riyakarlık olurdu. Çünkü benim haysiyetimle oynamaya çalıştı. Fenerbahçe’de şeffaflık yok. Avrupa’daki itibarımız da en önemli sorun. Avrupa’daki itibarımız kayboldu.”
 
“AYDINLAR’I DESTEKLİYORUM”
 
“Aziz Yıldırım bence aday olacak. Anketlerde bana teveccüh var. Aday olamayacağım bilinmesine rağmen var bu. Herkese teşekkür ederim. Ne kadar çok katılan olursa, Mehmet Ali Aydınlar’ın lehine olur. Aydınlar ile çok samimiyetim yok ama iyi bir iş adamıdır. Kişisel çıkarlar yüzünden Aydınlar’ın sponsorluğu iptal edildi. Oyum da yok benim. Ama Mehmet Ali Aydınlar’ı destekliyorum. Arkadaşlarım ona oy atacak.”
 
“Aziz Yıldırım’ı severdim. Kandillerde, bayramlarda babamdan sonra onu arardım. O da beni veliahtı olarak gösterirdi. Aziz Yıldırım’ın iyi bir insan olduğunu düşünmüyorum.”
 
"Aziz Yıldırım'ı tanıyıp sevmeye, tanımayıp sevmemeye imkan yok!"
 
AZİZ YILDIRIM İYİ BİRİ DEĞİL"
 
"Aziz Yıldırım'ı severdim. Kandillerde, bayramlarda babamdan sonra onu arardım. O da beni veliahtı olarak gösterirdi. Aziz Yıldırım'ın iyi bir insan olduğunu düşünmüyorum. Aziz Yıldırım kendini kulübün sahibi olarak görüyor. Tek adam gibi davranıyor."
 
"AİLEM BAŞKAN OLMAMI İSTEMİYOR"
 
"Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Böyle bir sadık taraftar grubu hiçbir yerde yok. İlk hedefin Avrupa'daki itibarın düzeltilmesi olması gerekiyor. Başkan olsaydım, Alman modelini uygulardım. Babam, Fenerbahçe Başkanı olmamı istemiyor. Kızım da istemiyor. Mantıklı bir şey değil. Ama bu sevginin de önüne geçilemiyor. 5 yaşından bu yana benim hayalim bu. Aziz Yıldırım şu anda bile benden kulüple ilgili bir şey isterse yapardım. Öyle bir nefretim yok. Fenerbahçe Başkanlığı hala hayalim. 2015'e konsantre olacağım artık. Kısmet."
 
"ÇOCUKLAR ARTIK FENERBAHÇELİ OLMUYOR"
 
"Hepimiz ölüp gideceğiz. Ben spor bursuyla okudum. Bir yerlere sıfırdan geldim. topluma bir şeyler vermek istiyorum. 14-15 tane spor salonu yaptırdık Anadolu'da. Boş beyin şeytanın oyun alanıdır. 8 bine yakın çocuğa hizmet götürdük. Hakkari, Ağrı, Van, Kahramanmaraş'ta var. Memleketim Kırıkkale'de var. Hakkari'de eski bir hapishaneyi spor salonu yaptık. Hepsinin rengi sarı-lacivert. O kadar da olsun artık. Aziz Yıldırım yüzünden çocuklar artık Fenerbahçeli olmuyor çünkü. Yaşadığımız süreçler nedeniyle. Havuz sistemi dağılmaz."