Aziz Yıldırım rekor kırdı!

Türk Spor tarihine daha önce damgasını vuran ve 1984 seçiminde rakibi Mehmet Üstünkaya'yı 85 oyla geride bırakıp Beşiktaş Başkanlığına seçilen Süleyman Seba tam 16 yıl iktidarda kalarak erişilmesi güç bir rekor kırmıştı.

Aziz Yıldırım rekor kırdı!
17 Eylül 2014 Çarşamba 10:44 tarihinde eklendi.
Siyah-Beyazlı kulübün Onursal Başkanı bununla da kalmamış kulübe başkanlık döneminde 21 kupa kazandırarak tesislendirme hamlesini başlatmış ve ekonomik anlamda da güçlenmesini sağlamıştı. Seba, 12 yıl Başkanlık koltuğunda oturan Abdullah Ziya Kozanoğlu'nun da rekorunu kırmıştı. 13 Ağustos'ta hayata gözlerini yuman Seba'nın rekorunun kırılması da şimdilik mümkün gibi gözükmüyor.
 
ARTIK AZİZ YILDIRIM DA TARİH YAZDI
Bugün ise bir başka rekora Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım imza attı. 15 Şubat 1998'de Ali Şen'den başkanlık koltuğunu devralan ve yapılan seçimde rakibi Vefa Küçük'ü 1 oyla geride bırakan Yıldırım tam 16 yıldır Sarı-Lacivertli kulübün başkanlık koltuğunda oturarak erişilmesi güç bir rekor kırdı. Bu süre içinde iki kez istifa eden Yıldırım, halk yürüyüşleri ve camianın baskısı ile geride dönmüştü.
 
SARAÇOĞLU'NUN REKORUNU TARİHE GÖMDÜ
Aziz Yıldırım da tıpkı Süleyman Seba gibi Fenerbahçe'yi hem sportif açıdan, hem de tesisleşme açısından 16 yıldır süratle yukarıya tırmandırdı. Bugün başta futbol, basketbol, voleybol olmak üzere, kürek, atletizm, yüzme, masa tenisi, boks gibi Türk sporunun lokomotif branşlarında faaliyet gösteren Fenerbahçe 1500 çalışanı ile de ülke sporuna hizmete devam ediyor. Aziz Yıldırım 8'i olağan, 3'ü olağanüstü olmak üzere tam 11 kongrede üstünlük kurarken camianın da güvenini kazanıyordu. 1934-1950 yılları arasında Fenerbahçe Başkanlığı yapan Şükrü Saraçoğlu kulübe yaptığı hizmetler nedeniyle stada ismini yazdırmıştı. Saraçoğlu 14 yıl başkanlık koltuğunda otururken, Türkiye'nin şekerleme piyasasındaki en ünlü ismi Ali Muhittin Hacıbekir'e görevi bırakmıştı.

DHA