Aziz Yıldırım stada alınacak mı?

Aziz Yıldırım'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçında stada alınmaması yönünde genel kurul üyeleri Recep Özcan ve Timur Özcanoğlu'nun gönderdiği yazı kentte hareketliliğe neden oldu. Taleple ilgili İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nden bilgi istendi.

Aziz Yıldırım stada alınacak mı?
06 Şubat 2014 Perşembe 16:07 tarihinde eklendi, 1.609 kez okundu.
Fenerbahçe genel kurul üyeleri Recep Özcan ve Timur Özcanoğlu'nun avukatları aracılığı ile Sivas Valiliği ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'ne gönderilen, Aziz Yıldırım'ın stada alınmaması yönündeki başvurusuyla ilgili inceleme sürüyor. Gelen talep üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Sivas Emniyet Müdürlüğü ise hem Emniyet Genel Müdürlüğü, hem de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak seyirden men kararının uygulanıp uygulanamayacağı konusunda görüş istedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ise 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, Aziz Yıldırım ile ilgili seyirden men kararının uygulanıp uygulanmayacağını sordu. Şu ana kadar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün seyirden men yasaklılar listesinde Aziz Yıldırım'ın adının olmadığı öğrenildi. Mahkemenin, seyirden men yasaklılar listesine Aziz Yıldırım isminin de dahil edilmesini istemesi durumunda bu kararın Sivas'ta uygulanabileceği belirtildi.
 
UYAP'A GİRERSE TUTUKLANABİLİR
 
Öte yandan İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım ile ilgili Yargıtay'dan çıkan kararı UYAP (Ulusal Yargı Ağı) sistemine dahil etmesi durumunda bu kez hapis cezasının uygulanması da gündeme gelebilecek. Savcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre kararın UYAP'a girilmesi halinde ve o tarihte Aziz Yıldırım'ın Sivas'ta bulunması halinde, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Aziz Yıldırım'ın Sivas'ta gözaltına alınıp cezaevine gönderilebileceğine dikkat çekildi.
 
İNCELEME SÜRÜYOR
 
Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, avukatlar aracılığı ile kendilerine ulaşan talepte Aziz Yıldırım'ın kesinleşmiş cezası nedeni ile Sivasspor-Fenerbahçe maçında protokol tribününe alınmasının engellenmesinin istendiğini belirterek, "Biz de Valimiz, Vali yardımcılarımız ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki ilgili arkadaşlarımızla konuyu değerlendirdik. Halen üzerinde çalışıyoruz. Biz kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hareket ediyoruz." dedi. Kılıç, her hafta oynanan maçlardan önce kendilerine Emniyet Müdürlüğü tarafından seyirden men yasağı bulunanların listesinin geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bu listede Aziz Yıldırım ismi bulunmuyor. Bununla ilgili talep edilen bilginin cevabını bekliyoruz." diye konuşu.

DHA