"Aziz Yıldırım yönetimi bıraksın"

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Şen, CAS'ın Fenerbahçe'ye verilen cezayı onaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım yönetimi bıraksın
28 Ağustos 2013 Çarşamba 19:12 tarihinde eklendi.

Yalıkavak beldesinde bulunan çiftliğinde gazetecilerin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onaması ile ilgili sorularını cevapladı.

Efsane Başkan Ali Şen, verilen karar sonrası artık bütün kapıların kapandığını belirterek, "Karar bugün kulüpler yönünden noktalanmıştır. Bundan sonraki İsviçre'deki idari mahkemelere gitme düşüncesi, yeni arayışlara girmek, bunların hepsi boş şeyler. Bundan sonra yapılacak çalışmalar, hiç bir şekilde verilen karara tesir etmez." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe yönünden de olayı değerlendiren Ali Şen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın UEFA'nın 2 yıl men cezasını verdiği kararın ardından CAS'a müracaat etmiş ve ardından yaptığı basın toplantısında da olağan üstü genel kurulu toplayacağını ve ihraç edilen üyelerin de affedileceğini söylediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Genel kurulda sanırım o istikamette oy kullanır. Bu kişiler tekrar üye olur. Ondan sonrada Aziz Yıldırım’ın kararını Yargıtay bozarsa, tekrar Fenerbahçe Genel Başkanlığı’na adaylığını koyabilir. İşte sandık, işte genel kurul üyeleri gelin kim istiyorsa aday olacaksa adaylarla karşıma çıksın diyebilir. Ben Aziz Yıldırım’ın aday olmasını tavsiye etmiyorum. Ama derse ki aday olacağım niye aday oluyorsun demeye kimsenin hakkı yoktur."

"TRABZONSPOR’U SADECE BU KARAR İLGİLENDİRİR"

Trabzonspor'un 2010 - 2011 sezonu şampiyonluğu istemesiyle ilgili olarak da Ali Şen, "Şimdi bugün bu karar Fenerbahçe kurul üyelerine 2 yıl şike yaptığı gerekçesiyle verilmiş oldu. Trabzonspor’un bugünden itibaren Türk Futbol Federasyonu’na Trabzonspor’un bundan sonra Aziz Yıldırım’a ve kişilere vereceği ceza Trabzonspor’u ilgilendirmez. Trabzonspor’u ilgilendiren sadece bu karardı." ifadelerini kullandı.

"AZİZ YILDIRIM YERİNİ GENÇLERE BIRAKSIN"

Ali Şen, Aziz Yıldırım'ın 15 yılda Türk futboluna ve Fenerbahçe’ye damga vuran isimlerden olduğunu kaydederek, "Bundan sonra yeni insanlar gelmeli artık." dedi.

Yeni isimlerin gelmesi gerektiğini savunan Şen, sözlerini şöyle tamamladı: "Fenerbahçe dinamik bir camia bu camiadan çok dinamik gençler çıkar. Bu kişilerin yeni jenerasyondan gelmesini tavsiye ediyorum. 40 yıldır savunduğum bir olay var benim. Ben hep tüzük değişikliği olsun derdim. Bir futbol kulübü olsun, bir basketbol kulübü olsun, başkanı, yönetimi, bütçesi ayrı olsun.

Yönetimdeki insanlar ayrı olsun, sahibi aynı olsun Fenerbahçe genel kurulu. Baş sahipleri de Fenerbahçe genel kurulu üyeleri ve taraftarlarımız olsun. Kulüp başkanları hep meşhur oluyorlar. Devleti ve ihaleyi kullanıyorlardı. Bunlar hep vardı. Kulüplerin artık zengin işadamlarını ihtiyaçları kalmadı. Bu yeni söylediğim modelle futbol kulübü olarak faaliyet gösterirlerse daha çok zengin ve daha çok para elde etmiş olurlar. Artık zengin işadamına ihtiyaç yok o dönem bitti."


CİHAN