Aziz Yıldırım'a 87 yıl hapis bekleniyor

Şike soruşturması çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler için geri sayım başladı.

Aziz Yıldırıma 87 yıl hapis bekleniyor
22 Eylül 2011 Perşembe 09:29 tarihinde eklendi, 1.113 kez okundu.

 

HABERTÜRK'ten Yasemin GÜNERİ'nin haberine göre şike soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, iddianameyi yazmaya başladı. İddianamenin ekim ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 
 
31 tutuklu şüphelinin olduğu davada, Savcı Berk'in yaklaşık 80 şüpheli hakkında hapis cezası istemiyle dava açacağı öğrenildi.
 
14 nisan tarihinde Sporda Şiddet Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından Türk futbol tarihinde deprem yaşandı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 3 temmuz, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 31 kişi tutuklanarak cezaevine kondu.
 
Şike soruşturması çerçevesinde 'şüpheli" sıfatıyla 130 kişi de ifade verdi. Soruşturma sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, federasyonun elinde herhangi bir delil ya da belge bulunmadağını ve karar vermek için mahkemenin iddianameyi kabul etmesini bekleyeceklerini belirtti.
Türkiye futbol liginin kaderini belirleyecek kararın çıkmasına çok az zaman kaldı. Çünkü, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, iddianameyi yazmaya başladı.
 
EKİM AYINDA İDDİANAME TAMAMLANACAK
 
Savcı Berk'in Ekim ayı sonuna kadar iddianameyi tamamlayıp mahkemeye sunacağı öğrenildi. İddianame, yeni kurulan İstanbul 15., 16. veya 17. ağır ceza mahkemelerinden birine gönderilecek. Mahkeme, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde bir karar verecek.
 
Peki, iddianamede kaç kişi 'sanık' olarak yer alacak? HABERTÜRK'ün edindiği bilgilere göre, yaklaşık 130 kişinin 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdiği soruşturmada yaklaşık 80 kişi hakkında 'sanık' sıfatıyla dava açılacak.
Sanık sayısının fazlalığı nedeniyle iddianamenin ortalama 500 sayfayı bulabileceği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Gelelim en kritik soruya. Sanıklar hakkında ne kadar hapis cezası istenecek?

87 YIL HAPİS İSTEMİ
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında yaklaşık 87 yıl hapis cezasının istenmesi bekleniyor. Diğer sanıklar hakkında da işledikleri suç oranında ceza istenecek.

KADIKÖY'E GİTMEDİ
 
Öte yandan, soruşturmayı yürüten savcı berk'in yakın çevresine, "Soruşturmanın başladığı günden bu yana Kadıköy'e gitmedim" dediği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Fenerbahçe kongre üyesi de olan Savcı Berk'in, odasında Fenerbahçe bayrağını tutmaya devam ettiği de öğrenildi.