''Aziz Yıldırım'a KARDEŞİ olarak SÖYLÜYORUM''

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yayın gelirleriyle ilgili açıklamalarına sert cevap verdi.

Aziz Yıldırıma KARDEŞİ olarak SÖYLÜYORUM
01 Şubat 2015 Pazar 18:55 tarihinde eklendi.
Beşiktaş'ın Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 mağlup ettiği maçın devre arasında Osmanlı Stadı'nın protokol tribünü çıkışında gazetecilere konuşan Orman, Tolgay Arslan transferiyle ilgili açıklama yapmak istediğini belirterek, "Trabzonspor da, Beşiktaş da uzun senelerdir bir dostluğu olan camiadır. Çok oyuncu almışız, çok ilişkimiz olan bir camia. Konular yanlış anlaşılmış, bir açıklık getirelim. Beşiktaş'ta kurumsal bir yapı itibarıyla her şey planlı yapılır ve biz hareketlerimizi kulüp menfaatine göre yaparız. Bazı zamanlar futbolda kulüp yöneticileri, başkanlar kendi hırslarına yenildiği zaman kulüpleri için zararlı da olsa yüksek transfer bedelleri ödeyerek, taraftarlarına daha yüksek popülarite sunmak için hareket içinde bulunabilirler. Biz Tolgay transferiyle ilgili hiçbir zaman böyle bir hareket içinde bulunmadık. Tolgay ile, kendisi de açıkladığı gibi biz çok uzun zamandır temas halindeyiz. Ben kendim bizzat Tolgay'ı 2,5 sene canlı izledim. Benim scout ekibim Fikret Demirel ve ekibi izlemiştir, raporları var. Ona göre görüşmelere çok önceden başladık. Sonucunda da oyuncuyla temaslarımızın ardından transfer gerçekleşti. Transfer döneminde hiçbir fiyat artırımında bulunmadık, bir hırs içinde bulunmadık. Bu bizim stratejimiz gereğiydi, ona göre hareket ettik. 'Amacımız Trabzonspor'u ezmek değildi' derken yani burada bir fiyat artırımında bulunmadık, Trabzon'un girdiği bir işe sonradan girmedik. Bunların hepsi bizim planladığımız şeylerdi. Sonucunda Beşiktaş, duruşundan ve çizgisinden sapmadan hareket etmiştir ve transfer gerçekleşmiştir" diye konuştu.
 
Bir oyuncu ve yöneticinin açıklamalarıyla Beşiktaş ve Trabzonspor camiasının karşı karşıya gelmeyecek kadar derin bir dostluğu olduğunu vurgulayan Orman, "Konya'da oynadığımız maçta da hiçbir hesap yapmadan Trabzonspor yönetiminin 'tabii orada oynayabiliriz' demelerini unutmuş da değilim. Onun için çok sevdiğimiz bir camiadır. Bu futbolun içinde olan bir şey. Tekrar altını çizmek istiyorum. Biz hiçbir transferde rakiplerimizle didişmek değil, kendi stratejimizi uyguluyoruz. Bu stratejimizde de ne fiyat artırımına gideriz, ne araya gireriz, Beşiktaş'ı kullandırtmayız. Beşiktaş amaç olacak bir kulüptür, araç olacak bir kulüp değildir. Transferde biz araç olmayız" ifadesini kullandı.
 
"TRABZONSPOR BAŞKANI İLE TELEFONDA KONUŞTUK" 
 
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Orman, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile telefonda konuşup konuşmadığının sorulması üzerine, "Geceydi, uyuyordum. 'Kalkınca ararım' dedim. Kalkınca İstanbul'da geceydi. Sonra aradım, konuştuk. O da aynı fikirlerini söyledi, yani 'Beşiktaş'la dostluklarının çok önemli olduğunu, yanlış anlaşılmaların üzüntü verici olduğunu' söyledi. Ben de kendisine niyetimizin bu olduğunu ilettim. Yoksa biz bugüne kadar hiçbir kulüple şahsi egolarımızı tatmin etmek için bir ilişkiye girmeyiz, çatışmaya da girmeyiz. Beşiktaş'ın öyle bir niyeti yoktur. Ben ona niyetimi ilettim, o da bana iletti. Sonra telefonu kapattık" dedi.
 
AZİZ YILDIRIM'A SERT CEVAP 
 
Fikret Orman, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yayın gelirleri konusundaki eleştirilerine de cevap verdi. Orman, şöyle konuştu:
 
"Bir kulüp başkanının, hangi camia olursa olsun kendi camiası haricinde açıklama yapmasını çok doğru bulmuyorum. Herkesin kendi camiasıyla, kendi işleriyle açıklama yapması doğru olanıdır. Herkesin kendi işine bakması lazım. Bunlar izafi şeyler, Türk futbolunu kavgaya götüren, yanlış şeyler. Biz hiçbir kulüple alakalı açıklama yapmazken, böyle açıklamalara muhatap olmanın da çok yanlış olduğunu söylüyorum. İslam'ın şartı beş, altıncısı ise haddini bilmek lazım. Bunu da hadsizlik olarak görüyorum. Sayın Aziz Yıldırım sevdiğimiz bir futbol adamı, dönem dönem böyle açıklamalar yapıyor. Buradan kardeşi olarak söylüyorum, yaptığı açıklamaları kendi camiasıyla alakalı yapsın. Yoksa biz de buradan Fenerbahçe camiasıyla alakalı birçok şey söyleyebiliriz. Bu söylediklerimiz Fenerbahçe taraftarlarını rahatsız edecek şeylerdir. Benim taraftarlarımı rahatsız edecek bir şeyi hiçbir kulüp başkanının yapmasını doğru bulmuyorum. Bu gibi şeyler ayıp."
 
AHMET NUR ÇEBİ'YE TAM DESTEK
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin doğruyu yansıtmadığını belirten Orman, "Biz netice itibarıyla kamuoyuna ve Allah'a hesap veren insanlarız, çoğu mevzuyu aramızda paylaşırız, tartışırız ki doğrusu neyse onu yapalım diye. Hemen hemen her konuyu da Ahmet Bey'le istişare ederiz. Tolgay transferi, verdiğimiz paralar, önerdiğimiz paraların hepsini beraber oluşturduğumuz bir yöneticim. Bu aralar aramızda, 'Acaba biraz fazla mı para öneriyoruz' şeklinde konuşmalar da geçmiştir. Ahmet Bey, Tolgay'ın transferini çok istediği için 'Yok yok yapmamız lazım bu sene' diye telkinlerde bulundu. Bu ifadelerini ne kadar çelişki doğurduğunu anlatmaya çalışıyorum. Beşiktaş'ı yönetenler olarak bir tek şeyle ilgileriniz, kulübümüzün menfaati. Ahmet Bey böyle bir yöneticimdir. Onunla çalıştığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.