Aziz Yıldırım'a sitem etti

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi gazetecilerle sohbet toplantısında, ailesinin Rumeli'den Türkiye'ye uzanan hayat hikayesinden başlayarak gazetecilere içini döktü.

Aziz Yıldırıma sitem etti
01 Mart 2013 Cuma 18:25 tarihinde eklendi.

 

 
Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde emektar ve duayen gazetecilerle buluşan İlhan Cavcav; ailesinden iş hayatına, öğrenciliğinden futbola kadar birçok konuda konuştu.
 
Ailesinin 1897 yılında Rumeli'den Türkiye'ye iltica ettiğini belirten Cavcav, rahmetli babasının o zamanlar yaşadıklarını, "Oğlum biz Tito'dan kaçtık" şeklinde anlattığını söyledi. Babasının fırıncılık yaptığını ve çok para kazandığını belirten Cavcav, “Babam, kaçmadan önce paraları çuvalın içerisine koyarak fırının çatı arasına saklamış. Tito gider, işler düzelince dönüp paraları alırız düşüncesindeymiş o zamanlar." dedi.
 
"ANNEM ERKEK ELBİSESİ GİYİP, CUMA NAMAZINDAN SONRA BABAMLA KAÇMIŞ" 
 
Cavcav, annesinin babası ile tanışıp, kaçma hikayesini ise şöyle anlattı:
"Rahmetli birinci annem çok çirkindi. Babam dedeme 'ben onu almam' demiş. Hacı, hoca işlerinden ben de korkarım. Çünkü babamın Geredeli sakallı bir hocası vardı. İnanır mısınız kalaylı bir kabın içerisinde ben gözümle gördüm, cinler böyle oynardı. Annem hocayla ne yaptıysa annemi nasıl kandırdı ise kandırmış. Annem bir Cuma günü erkek elbisesi giymiş. Babam da Cuma'ya gidiyor, annemi alıyor, Adana'da bir arkadaşının yanına kaçıyor.” 
 
“DELİ VEHBİ ELİYLE GOL ATTI ŞAMPİYON OLUP 1. LİG'E ÇIKTIK”
 
Gençlerbirliği Başkanı Cavcav, 2. Lig'de oldukları dönemde şampiyonluk yolunda oynadıkları Şekerspor maçı için de "Ankaralı bir hakem vardı, adını hatırlamıyorum şimdi. En son Şekerspor'da oynarken Deli Vehbi diye bir santraforumuz vardı, eliyle gol attı. Hakem onu gol verdi. Biz o maçı kazanarak, lige çıktık, şampiyon olduk." izahını yaptı.
 
“ANKARA'YA STAT KONUSUNU CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANIMIZA ANLATACAĞIZ”
 
Başkan İlhan Cavcav, Ankara'ya yapılması planlanan stat konusuna da dikkati çekerek, şunları söyledi:
 
"Ankara'da zaten seyirci yok. Spor bakanımız, şehir merkezine 30 kilometre uzaktaki Eskişehir yoluna stat yapma kararı almış, çok üzüldük. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın statları şehir merkezinde. Başbakanımız ve cumhurbaşkanımızdan kuruluş yıldönümümüz münasebetiyle randevu talep ederek stat konusundaki düşüncelerimizi paylaşacağız." dedi.
 
“AZİZ YILDIRIM'A SİTEM ETTİ” 
 
Kulüpler Birliği Vakfı Onursal Başkanlığı da yapan İlhan Cavcav, bu konuda ise "Kulüpler Birliği'nin kurucusu benim ama maalesef Kulüpler Birliği'nde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon da dâhil bunların dediği neyse o olurdu. Ben orada da kötü kişi oldum." diyerek, şu sözlerle sitemde bulundu:
 
"Karabük veya diğer kentlerin takımları, yahu başkan bir konuş. Bir anlat derdini, hiç kimse bir şey söylemiyor. Digitürk, Spor Toto Süper Lig'e 330 milyon dolar para veriyor. Bunun 66 milyon doları Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatarasay, Trabzon ve Bursa için havuzdan kesiliyor. 
 
Bunu Sayın Aziz Yıldırım 3 sene Kulüpler Birliği başkanlığı yaptı. Biz o paraların ne olduğunu, ne kesildiğini bilmiyoruz. Bize her ay 1 veya 1 buçuk milyar gönderirse 'çok iyi' diyoruz. Adamlar orada hamuduyla götürüyormuş haberimiz yok."
 
Emektar gazetecilerin soruları ile terleyen Başkan Cavcav, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Güray Soysal'a Gençlerbirliği atkısı hediye etti.

CİHAN