Aziz Yıldırım'a şok haber!

Karara itiraz edecek olan savcı Ufuk Ermertcan, toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Aziz Yıldırım’ın 13 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasını istedi

Aziz Yıldırıma şok haber!
15 Ağustos 2012 Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi.

 

Şike davasında gerekçeli kararın açıklanmasının ardından cezayı az bulan duruşma savcısı Ufuk Ermertcan, kararı temyiz etmek için itiraz dilekçesi hazırladı.

Ermertcan, Aziz Yıldırım’a verilen cezanın üst sınırdan verilmesini, dolayısıyla toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Yıldırım’ın 13 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasını istedi. Ermertcan, itiraz gerekçesi olarak da suçun birden fazla ve kasıtla işlenmiş olmasını gösterdi.
 
Ertmertcan, davanın 1 Haziran 2012 tarihli duruşmasında verdiği mütalaada Yıldırım’ın “haksız ekonomik çıkar sağlamak amaçlı suç örgütü kurup yönetmek”, “şike” ve “teşvik” suçlarından toplam 13 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasını istemişti. Savcı, Yıldırım’ın, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü ve Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında şike suçundan; Trabzonspor-Bursaspor, Eskişehirspor-Trabzonspor ve Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında ise teşvik suçundan cezalandırılmasını istemişti.
 
Yargılama sonunda Yıldırım; Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivasspor, Eskişehirspor-Trabzonspor, Fenerbahçe-İBB Spor maçları için şike ve teşvikten suçlu bulunmuş ve bu suçlardan hakkında toplam 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Yıldırım, “haksız ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurmak” suçundan da 2 yıl 6 ay ceza almıştı. Böylece yargılama sonucunda Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

(Musa Kesler / Milliyet)