"Aziz Yıldırım’a yapılan zulmü kınıyorum"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tahliyesini eleştirdi.

Aziz Yıldırıma yapılan zulmü kınıyorum
14 Şubat 2014 Cuma 18:25 tarihinde eklendi.

Sarıgül, “4,5 milyon bulunan kutularla evinde yakalananı tahliye ediyorsun. Bir kulüp başkanımızı takip ettiriyorsun, planlıyorsun, tuzağa düşürüyorsun sonra cezaevine atıyorsun buda doğru bir şey değildir. Aziz Yıldırım’a yapılan zulmü kınıyorum.” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Üsküdar’da vatandaşlara seslendi. Sarıgül, bugün adalet için, hukuk için Türkiye’de negatif bir gün olduğunu söyledi. Sarıgül, “İktidar 14 yılı güllük gülistanlık gösteriyor. Bu iktidar yatsın kalksın Erbakan hocaya dua etsin. Ama Erbakan Hoca döneminde hepsi mücahitti şimdi oldular müteahhit.” ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş’a sorular yönelttiğini ve cevap alamadığını aktaran Sarıgül, şöyle devam etti: “Yarın bir başka soruyu daha yönelteceğim. Şimdi buradan bir kez daha soruyorum. Sayın başkan 20 yıldan beri İstanbul’u yönetiyorsunuz. Küresel ısınmanın olduğu ortada şimdi sizden ricam şu İstanbul’a küresel ısınmayla ilgili, susuzlukla ilgili hangi tedbirleri aldınız? 20 yılda İstanbul’a kaç tane baraj yaptınız?”

Hükümetin 10 sene birlikte çalıştığı eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’u ceza evinde tuttuğunu söyleyen Sarıgül, “4,5 milyon bulunan kutularla evinde yakalananı tahliye ediyorsun. Bir kulüp başkanımızı takip ettiriyorsun, planlıyorsun, tuzağa düşürüyorsun sonra cezaevine atıyorsun buda doğru bir şey değildir. Aziz Yıldırım’a yapılan zulmü kınıyorum.” diye konuştu.


CİHAN