Aznavour'dan Türkiye yorumu

Ermeni Kökenli Fransız Şarkıcısı Charles Aznavour, isim vermeden Türkiye Başbakanı’nın "Ermeni ve Yunan’lardan nefret ediyorum" dediği öne sürüldü

Aznavourdan Türkiye yorumu
25 Mart 2013 Pazartesi 11:10 tarihinde eklendi.

 

İsviçre’nin RTS televizyonu ile yaptığı bir röportajda Ermenistan-Türkiye sınırlarının açılmasını istedi. Sunucu, "Türkler ile olan ilişkilerinizde çok güzel bir sözünüz var, ’Ermeniler’e yapılan soykırımın unutulmaması aynı zamanda Türkler’e karşı kin duyulmaması gerekir’ diyorsunuz" dedi. Bunun üzerine, ’soykırım’ kelimesinin kendisi için bir önemi olmadığını söyleyen Büyükelçi Aznavour, Türkiye’den, tarihi olayların tanınmasını ve Ermenistan ile olan sınırın açılmasını arzu ettiğini söyledi. 
 
Ermenistan ile Türkiye arasında kaçakçılık yapıldığını, Ermeniler’in Türkiye’de tatil yaptıklarını anlatan büyükelçi, bu durumun gerçekten komik olduğunu söyleyerek, "Dedemin evinde gözüm yok, zaten o evi tanımıyor, bilmiyorum" dedi. Sunucunun "Ermenistan kelimesi Türklerde şok etkisi yapıyor" sözüne ise "Sadece Ermeni değil Yunan kelimesi de aynı etkiyi yapıyor" diyen Charles Aznavour "Türk başbakanı bir gün ’Ermenilerden ve Yunanlardan nefret ediyorum’ dedi" iddiasında bulunurken, bir başbakanın bu tür lafları etmemesi gerektiğini belirtti.

DHA