Azra bebeğin ailesi yasta

Van'ın Erciş ilçesinde enkaz altından sağ çıkarılan Azra bebeğin babası Sinan Karaduman'ın cesedine ulaşılması ailesini yasa boğdu.

Azra bebeğin ailesi yasta
29 Ekim 2011 Cumartesi 12:27 tarihinde eklendi.

 

Depremden 6 gün sonra enkazdan çıkarılan Sinan Karaduman'ın (34) cenazesinin Van'dan Sivas'a getirilmesinin ardından Karaduman ailesinin Pulur Mahallesi Ahi Emir Caddesi'ndeki evi taziye ziyaretinde bulunanlarla dolup taştı. 
     
Umutla beklerken Sinan Karaduman'ın enkaz altından ölü olarak çıkarıldığı haberiyle akşam saatlerinde yasa boğulan aile, akrabaları ve komşularının taziyelerini kabul ediyor.
     
Eski Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi olan çocuk hastalıkları uzmanı doktor Ahmet Karaduman, diğer aile bireyleri, metanetini korumaya çalışsa da Sinan Karaduman'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Aile bireyleri, Sinan'ın eşi Semiha (25) ve annesi Gülsade Karaduman'ı teskin etmeye çalışıyor. 
     
Van depreminde "umudun" ve "mucize kurtuluşun" adı olan Azra bebek, yaşananlardan habersiz evdeki odasında beşiğinde uyuyor. Ankara'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra annesiyle birlikte gece Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Sivas'taki evlerine getirilen Azra bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Azra bebeğin "Türkiye'nin bebeği" ve "mucizenin adı" olduğunu ifade eden yakınları, bebeğe baktıkça depremden 2 gün sonra enkaz altından kurtulma anını ve depremde yaşamını yitiren babası Sinan Karaduman'ı hatırlıyor, Sinan Karaduman için gözyaşı döküyor. 
     
Azra bebeğin baş ucunda anne ve babasının mutluluk fotoğrafı yer alıyor- 
     
Bebeğinin başından bir an olsun ayrılmayan anne Semiha Karaduman'ın "Sinan'ım, bebeğine doyamadan gittin" diyerek ağladığı duyuldu. Karaduman'ın ağlarken, eşinin Azra'yı çok sevdiğini belirterek, "Doymadı, doyamadı ama gördü" ifadelerini kullandı. Aile bireylerinin de babasının Azra'ya doyamadan yaşamını yitirdiğini söyleyerek ağladığı gözlendi. 
     
Normalde 29 Ekimde doğması beklenen ancak 9 Ekimde dünyaya gözlerini açan Azra'nın beşiğinin üzerinde ve duvarda anne ve babasının düğün fotoğraflarının yer aldığı görüldü. Azra bebeğin doğum günü olarak hesaplanan günde babasının toprağa verilecek olması aile bireylerinin ve vatandaşların içini acıtıyor. 
     
Sinan Karaduman'ın cenazesi, öğle namazının ardından Ulu Cami'de kılınacak cenaze namazından sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek. 
     
Bu arada, Sinan Karaduman'ın İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olduğu, iş kurma planları yaptığı belirtildi.