'Azra bebek' bir yaşında

Van'da geçen yıl meydana gelen depremden iki gün sonra enkaz altından çıkarılan Azra bebek, birinci yaş gününü kendisini kurtaran İzmir ekibi ile kutlayacak.

Azra bebek bir yaşında
06 Ekim 2012 Cumartesi 11:56 tarihinde eklendi.

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde, Erciş ilçesinde yaşadığı evlerinin enkazı altında kalan 14 günlük Azra bebek, depremden 46 saat sonra arama kurtarma ekiplerinin çalışması ve Sağlık Bakanlığı'nın çabası ile yaşama tutundu. 

     
İzmir İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla enkazdan çıkarılan ve ambulans uçakla gönderildiği Ankara'da tedavi edildikten sonra sağlığına kavuşan Azra bebek, 10 Ekim'de bir yaşına basacak. 
   
Dede Ahmet Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun yaş gününü kendisini kurtaran ekip ile kutlamak için bir organizasyon hazırladıklarını ve 10 Ekim'de İzmir'de olacaklarını belirtti. 
     
Yakın zamanda küçük adımlar atarak yürümeye başlayan Azra'nın ailenin yaşadığı tüm acıları unutturduğunu vurgulayan Karaduman, ''İzmir'e giderek Azra ile eşim ve gelinimi enkazdan çıkaran ekiple torunumun yaş gününü kutlayacağız ve kendilerine teşekkürlerimizi sunacağız. Depremin yıl dönümünde de Sivas'ta olacağız'' dedi. 
     
Aynı zamanda çocuk doktoru olan Karaduman, torunu Azra'nın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirerek, şöyle konuştu: 
     
''Allah kimseye bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Bu acıyı yaşamayan bilemez. Devletimiz maddi manevi her türlü desteği verdi. Vatandaşlarımızın da yakın ilgisi oldu, acımızı paylaştılar. Biz, Azra'nın birinci doğum gününü hüzün ve sevinci bir arada yaşayarak, buruk kutluyoruz. En büyük amacımız Azra'yı hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek.'' 
     
Anne Semiha Karaduman ise bir yılın nasıl geçtiğini fark edemediğini ve yaşananların dün gibi hafızasında olduğunu anlatarak, ''Acımız, zaman ne kadar hızlı geçse de dün gibi taze. Azra da her gün biraz daha büyüyor. Yanımızda herkes var ama olması gereken insan, babası, yok. Onun acısı hala yüreğimizde'' diye konuştu.