Azra bebek Dünyada manşetlerde

Depremden 47 saat sonra, 14 günlükken altında kaldığı enkazdan 16 günlükken sağ kurtarılarak Türkiye’yi sevince boğan Azra bebek, dünya basınında birçok gazete-nin manşeti oldu. Azra Karaduman’ı manşete taşıyan Guardian ‘Bir aileden üç nesil kurtarıldı’ başlığını attı.

Azra bebek Dünyada manşetlerde
27 Ekim 2011 Perşembe 10:12 tarihinde eklendi, 2.384 kez okundu.

 

İlk sayfadan haberi veren Daily Telegraph, “Deprem bebeği, 48 saat sonra yaşıyor. Azra bebek alkışlar eşliğinde kurtarıldı” diye yazdı. New York Post, ‘Oh, Bebek(Oh Baby)’ başlığıyla sürmanşete taşırken, İtalyan Corriere della Sera, ‘Azra, yıkıntılar arasından hayata döndü. Bu deprem de bebeğini buldu. Ama bu seferki daha özel’, Bild, ‘Mucizevi kurtarılış’, Times ‘Yeniden doğdu: Bebek deprem yıkıntısından çıkartıldı’, Die Welt ‘İkinci kez doğdu’ ifadelerini kullandı. İtalyan ANSA haber ajansı, Azra’yı ‘Haftanın başrolündekiler’ köşesine soktu. CNN, ABC ve CBS gibi ABD’nin önde gelen televizyon kanallarının ilk haberleri arasında Azra’nın haberi yer aldı.
 
Azra çok sağlıklı komplikasyon yok
 
Mucize kurtuluşun ardından anne Semiha Karaduman ve Azra bebek, Ankara’ya getirildi. Anne, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Azra bebek ise Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Dün sabah tetkikleri tamamlanan ve herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmayan Semiha Karaduman, bebeğinin bulunduğu hastaneye götürüldü. Semiha Karaduman hemen Azra’yı  emzirdi. Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Okumuş, “Anne ile bebeğin genel durumu iyi. Annenin psikolojisi yerinde. Oldukça metanetli bir anne. Bebeğini kucağına aldığında o heyecanı mutluluğu görmeniz gerekirdi” dedi. Okumuş, bebeğin tüm vücut fonksiyonlarının normal olduğunu sadece alnında yara izleri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Anne ile konuştum.
 
Gerçekten mucize. Annenin metaneti, içgüdüsü aslında şu anda Azra bebeğin bu durumda iyi olmasının en önemli nedeni. Çünkü 48-72 saat içinde sıvı alamayan, özellikle prematüre doğmuş bir bebekte hızlı şekilde böbrek fonksiyonları başta olmak üzere diğer organ ve dokularda hasar meydana gelme ihtimali var. Ancak anne göçük altındayken ilk 24 saat bebeğini aralıksız emzirmiş. 2’nci gün sütü azalmaya başlamış. Bunun üzerine anne tükürüğü ile bebeği sıvısız kalmasın diye beslemiş. Bu bebeğin ileride kronik böbrek hastası olması veya bir başka komplikasyon gelişme riskini önlemiş durumda.” 
Komplikasyon çıkmaması halinde Azra bebeğin 48 saat içinde taburcu edilebileceği belirtildi.