Baba evini yıkmaya kıyamayınca

Rize'nin İkizdere İlçesi’nde babadan kalma taş evin yerine 4 katlı bina yapmaya karar veren, ancak evi yıkmaya gönlü razı gelmeyen 4 kardeş, ilginç bir çözüm buldu. Yeni bina eskisini içerisine alacak şekilde inşa edildi.

Baba evini yıkmaya kıyamayınca
28 Mayıs 2013 Salı 12:32 tarihinde eklendi, 1.198 kez okundu.
Rize’nin İkizdere İlçesi’nde babadan kalma taş evin yerine 4 katlı bina yapmaya karar veren, ancak evi yıkmaya gönlü razı gelmeyen 4 kardeş, ilginç bir çözüm buldu. Yeni bina eskisini içerisine alacak şekilde inşa edildi.
 
İkizdere'ye bağlı Şimşirli Köyü Aşağı Mahalle'de yaşayan Mustafa, Hasan, Osman ve Hüseyin Karadeniz kardeşler, babadan kalma 70 yıllık yığma taş evin yerine, yeni 4 katlı bina yapmaya karar verdi. Ancak baba yadigarı evi yıkmaya gönlü razı gelmeyen Karadeniz kardeşler, 'Ancak Rize'de olur' dedirtecek ilginç bir çözüm buldu. Eski binanın çatısını yıktıran kardeşler, 4 katlı yeni binayı da eski yapıyı içine alacak şekilde inşa ettirdi. Aralarında kura çekerek katları paylaştı.

 
YIKMAYA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI
 
Mustafa Karadeniz, başka arsaları olmadığı için babadan kalma evin yerine yeni ev yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Önce eski evi yıkmayı kararlaştırdık. Çatısını yıktık ama sonra baba yadigarı evi yıkmaya gönlümüz razı olmadığı için vazgeçtik. 4 katlı binayı evin üzerine inşa ettirdik. Babamın evi binanın altında kaldı. İleride belki yıkarız” dedi.
 
BENZERİ YAŞANMIŞTI
 
Rize’de daha önce de benzer bir durum olmuş, İyidere İlçesi’nde, dededen kalma yığma taş evinin yerine yenisini yapmaya karar veren, ancak tarihi özelliği olan evi de yıkmaya gönlü razı gelmeyen 75 yaşındaki Nurettin Katırcı, iki katlı yeni evini, eskisini içerisine alacak şekilde inşa ettirmişti.

DHA