Baba ve kızı çayda boğuldu

Karabük'ün Yenice İlçesi'nde kaybolan ineklerini arayan Hüseyin Akbıyık ile 15 yaşındaki kızı Zeliha Akbıyık'ın çayın kenarında cesetleri bulundu.

19 Ekim 2013 Cumartesi 19:18 tarihinde eklendi.
Baba ile kızının çayın üzerindeki köprüden geçerken düşerek boğuldukları tahmin edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Yenice'nin Güney Köyü'nde yaşayan Hüseyin Akbıyık 2 gün önce kaybolan bir ineğini aramak için sabah saatlerinde kızıyla birlikte evden ayrıldı.

Hüseyin ve Zeliha Akbıyık'ın eve dönmemesi üzerine yakınları jandarmaya haber verdi. Jandarma, itfaiye ekipleri ve köylüler köyün çevresinde arama yaparken, İncedere Çayı'nın kenarında Hüseyin Akbıyık'ın cesedi bulundu.

Babanın cesedinin bulunduğu yerin yaklaşık 300 metre uzağında ise Zeliha Akbıyık'ın cesetine ulaşıldı. Hüseyin ve Zeliha Akbıyık'ın köylülerin çayın içerisinde taşların üzerine kurduğu ahşap köprüden geçmeye çalışırken suya düşerek boğuldukları tahmin ediliyor. Baba-kızın cesetleri itfaiye ekiplerince çıkarılarak Yenice Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Sakine Akbıyık eşi ve kızının öldüğünü öğrenince evde sinir krizleri geçirerek, ağıtlar yaktı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA