Baba ve Oğul Kaymaz mezarı başında anıldı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 2004 yılında özel harekat timlerinin evlerine düzenlediği operasyonda ölen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz, mezarları başında törenle anıldı.

Baba ve Oğul Kaymaz mezarı başında anıldı
21 Kasım 2013 Perşembe 19:47 tarihinde eklendi.
 
Kızıltepe İlçesi'nde 21 Kasım 2004 tarihinde özel harekat timlerinin terör operasyonunda evlerinin önünde öldürülen Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz için düzenlenen anma töreni, yürüyüşle başladı.

Yürüyüşe, Mardin Bağımsız Milletvekili DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP, HDP ile sivil toplum örgütü üyeleri ile vatadaşlar katıldı.

Özgürlük Meydanı'nda toplanan grup Abdullah Öcalan, Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz'ın fotoğrafları ile PKK, KCK ve PYD flamalarını taşıyarak, "Şehitler ölmez" sloganlarıyla, Atatürk Mahallesi'nde bulunan ve Uğur Kaymaz isminin verildiği mezarlığa kadar yürüdü.
 
Milletvekili Ahmet Türk, Uğur Kaymaz'ın mezar başında yaptığı konuşmada Kürtler arasında yaşanan büyük bir acının ismi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Kürtler yüzyılardır büyük bir zulmün altında yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu zulüm bugün de devam ediyor. Ama Kürtler hiçbir zaman devletin zulmüne karşı boyun eğmemiştir. Bugün de görüyoruz ki, 12 yaşındaki çocuğumuz Uğur Kaymaz ve kardeşimiz, arkadaşımız Ahmet Kaymaz, özgür bir yaşam için ve Kürtler'in özgür geleceği için samimi bir içtenlikle mücadelelerini sürdürüyorlardı.

Ama devletin bu zulmü üzerlerinde eksik olmadı. 12 yaşındaki çocuğumuz devletin kurşunlarıyla yaşamını yitirdi. Kürtler'i sesssiz bırakmak, çaresiz bırakmak için bugün de, bu zulüm devam etmektedir. Yalnız biz şehitlerimizle iftihar ediyoruz."
 
Konuşmalarının ardından kalabalık grup, alkış ve zılgıtlarla, olaysız dağıldı.

DHA