"Babam olsa affetmem"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in yolsuzluk yapmak ve paralel yapıyla suçladığı, kısa süre önce türban takmaya başlayan Dicle Üniversitesiı Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç sessizliğini bozdu

Babam olsa affetmem
14 Nisan 2014 Pazartesi 13:52 tarihinde eklendi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in yolsuzluk yapmak ve paralel yapıyla suçladığı, kısa süre önce türban takmaya başlayan Dicle Üniversitesiı Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, "Paralel devlet' ile ilgili olarak da üniversitemizde asla ve asla böyle bir şeye ne meydan verilir, ne meydan verilecektir. Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Sizler benim kanuna, nizama, devlet hiyerarşisine ne kadar önem verdiğimi bizzat bilirsiniz. Kardeşim, babam olsa affetmem, Devlet hiyerarşisine hiçbir şey ile değiştirmek mümkün değildir" dedi.
 
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in çeşitli iddialar ortaya atarak suçladığı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, bugün basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi. İçten'in iddialarını 'Talihsiz, içi tamamen kof, gerçekle bağdaşmayan karalamaya yönelik iddialar' olarak değerlendiren Prof.Dr. Saraç, şöyle dedi:
 
"5.5 yılda yaptıklarımız ortada. 1.5 yıl önceki seçim döneminde de aynı iddialar gündeme gelmişti. Görev üstlendiğimiz günden beri, rant, adam kayırma hesabı içinde olmadık. Biz hiç bir zaman kanun dışına çıkmadık. Bizden önceki dönemde, yanlışlıklar olmuştur. Bizim dönemimizde olamaz. Biz, beyanat yapan zatın, yaptıklarımızı da anlatması ve daha iyi şeyler için işbirliği teklifini yapmasını beklerdik. 5.5 yıl içinde 20-30 yıl içinde yapılamayanları, önce Allah'ın lütfu ve bereketi daha sonra Başbakanımızın destekleriyle yaptık. Başbakanımızın pozitif ayrımcılığıyla bugünlere geldik. Bu vekil, keşke AK Parti'nin aklına yakışır beyanatlarda bulunsaydı. Bu vekilin iftira üretmesi AK Parti'nin aklına hiç yakışmaz. Keşke bu vekil, AK Parti MKYK üyesi olan Necla Hattapoğlu ve Mehmet Akın'a, bu iddiaları açıklamadan önce sorsaydı. Milletvekili sıfatıyla, ferdi, şahsi görüşleri ve iddiaları ile mensup olduğu partiyi zan altında bırakmıştır. İddiaları, 'Çamur at izi kalsın' mantığıyla gündeme getirmiştir. Basın yerine ilgili kurumlara paylaşsaydı. Sayın Başbakan'ın dediği gibi, 'Müddeyi iddiasını ispatlamak zorundadır.' Kamuoyunda infial oluşmuştur, tüm Diyarbakır halkından özür dilemelidir. Manevi tazminat davası açacağız."
 
Milletvekili İçten'in paralel yapı iddialarına da cevap veren Rektör Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, "Paralel devlet" iddialarına ilişkin olarak Dicle Üniversitesi'nde asla böyle bir duruma izin verilmediğini ifade ederken, şöyle konuştu:
 
"Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Tüm kurumların içerisinde Türkiye'de bu tür şeyler var mıdır, yok mudur, ne kadar vardır bizim üniversitemizde de bundan farklı bir şey değildir. Sizler benim kanuna nizama devlet hiyerarşisine ne kadar önem verdiğimi bizzat bilirsiniz. Kardeşim, babam olsa affetmem. Üniversitemizde devlet hiyerarşisine hiçbir şey ile değiştirmek mümkün değildir. Bazen bazı kişilerin bu yöndeki beklentilerini karşılayamadığım için hemen bize karşı bir muhalefet cephesi de oluşturabiliyorlar." 
 
Rektör Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversitedeki paralel yapılanma ile ilgili bir soru üzerine, "Tüm Türkiye'de bu 17 Aralık'a kadar zaten her yerde homojen olarak bu zikredilen gruplar mevcuttu. Sayın Başbakanımızın partisi içerisinde, özel davet ettiği her yerde bunlar arasında bir ayrım söz konusu değildi. Homojen olarak her yerde ne kadar varsa burada da o kadar vardır. Bu nedenle kalkıp bunu sanki burada özel bir şey varmış gibi sunmak doğru değil" dedi.
 
"BİZİ BURAYA ATAYANLARA HAKSIZLIK YAPIYORLAR"
 
Rektör Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, AK Parti Milletvekili Cuma İçten dışında aynı iddiaların AK Parti MKYK üyesi olan Prof.Dr.Mazhar Bağlı tarafından dile getirildiğinin hatırlatılması üzerine ise, "Mazhar Bağlı, ilk seçimde başka bir adayı destekledi. Bu çok tabiidir. Halen maalesef seçimi orada bırakmıyorlar. Akabinde halen 'Neden bizim desteklediğimiz aday olmadı?' peşindeler. İkisi de öyle. Bunun için 'Bu yönetimi nasıl yıpratabiliriz?' derdindeler. Bunlar gerçekten bizi buraya atayanlara da haksızlık. Onlara karşıda sınırı aşma diye nitelendiriyorum. Maalesef kişisel hırslarını buraya karalama tarzında yansıtmaları gerçekten ibret verici bir tablodur diye düşünüyorum. İlimiz, bölgemiz bunlara hak etmemiştir" diye konuştu.
 
Rektör Prof.Dr. Saraç, türban takması ile birlikte bu iddiaların aynı döneme denk düştüğünü anlatırken, şunları söyledi:
 
"Ak Parti'de, sayın Başbakanımızı biz hep minnet ile yad edeceğiz bu konuda. Örtü yasağını kaldılar. Başbakanımız ve bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ak Parti Milletvekili olduğunu söyleyen birinin bunun akabinde bu olayı hemen kalkıp sanki kamufle etmeye çalışması bu da soru işaretleri doğurmuştur. Yani aslında Başbakanımızın bu uygulamasını, bir özgürleştirme şeyisini toplumda yer bulması, yankı bulmasıdır bu. Ne kadar güzeldir herkes; 'Bakın Başbakanımızın şeyi ile bir rektör de bunu yapabiliyor' diyor. Bu Başbakanımızın artı hanesine yazılması gereken bir şey iken hemen bunu kamufle edip 'Başbakanımızın artı hanesine yazılmasın' gibi bir telaş ile gündeme değiştirmesi bunun gündem olması bizim arzumuz değil. Ben hiç istemedim ama biliyorsunuz gündem oldu. Bu benim haneme yazılacak bir gündem değildi. Bu Başbakanımızın hanesine yazılacak bir gündem idi. Ama maalesef Başbakanımızın gündemine yazılması gerekecek bu gündemi apar topar değiştirme telaşına girmiştir. Bunun izahının da kendisinin yapması gerekir. Başta sayın Başkanımıza olmak üzere."
 
Rektör Prof.Dr. Saraç, Milletvekili İçten'in gündeme getirdiği konular ile ilgili YÖK'ün inceleme başlatıp başlatmadığı ile ilgili bir soru üzerine, "YÖK'ün üniversite ile ilgili incelemesine dair resmi bir tebligat yok. Bütün üniversiteler zaten YÖK'ün denetimi altındalar. İnceleme var ise bile rutindir bu. İnceleme başlatılması zaten garip kaçmaz zaten her zaman Bir şikayet olduğunda gelir bakarlar" dedi.

DHA