"Babamın ayılamama riski var"

Ergin Saygun’un oğlu Tolga Saygun, babasının tahliye olmasına rağmen şu anda uyutulduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

Babamın ayılamama riski var
08 Şubat 2013 Cuma 09:12 tarihinde eklendi.

 

Babasının ayılamama riskinin olduğunu söyleyen Tolga Saygun, “Dün söylendiği kadarıyla sabah ayıltmaya çalışacağız dendi; fakat ayılmama gibi bir risk var dediler. Hayati tehkile halen devam ediyor” dedi. 
 
Tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi'nden yetkililer Ergin Saygun'un bulunduğu Fatih Sultan Mehmet Kalp Damar ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne geldi. Ceza İnfaz Kurumu görevlileri, kararı Saygun’un kızı Ece Saygun’a imzalatarak tebliğ etti. Ergin Saygun'un cezaevinde bulunan bir miktar parası da kızına teslim edildi. Emekli generalin yattığı oda önünde bekleyen jandarma ekipleri ise kararın ardından hastaneden ayrıldı. Kararın tebliğ edilmesinin ardından Saygun'un eşi Nermin, kızı Ece ile oğlu Tolga Saygun sevinçlerini birbirlerine sarılarak paylaştı.
 
Emekli generalin oğlu Tolga Saygun, daha sonra hastane önünde gelişmeleri takip eden basın mensuplarına konuştu. Karar sonunda mutlu olduklarını söyleyen Tolga Saygun, babasının sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri aktardı. Babasının hala uyutulduğunu ve durumunun kritik olduğunu söyleyen Saygun, “Karar sonrası mutlu olduk. Keşke bu tip hastalıklara sebebiyet vermeyecek tarihte alınsaydı bu karar. Bu kadar ameliyatlara, ölüm risklerine gerek kalmasaydı. Babamın ameliyata girerken söylediği gibi Allah devlete zeval vermesindir. Biz her zaman dediğim gibi yere düşen bayrağı alırız, yolda yürümeye devam ederiz. Şuan da tek düşüncemiz bu sabah inşallah ayıltılma çalışması sonrası babamın ayıltılmasıdır. Babamın sağlından başka bir düşüncemiz yoktur. Dün söylendiği kadarıyla sabah ayıltmaya çalışacağız dendi; fakat ayılmama gibi bir risk var dediler. Hayati tehlike halen devam ediyor. İnşallah her geçen gün bu riskleri birer birer ortadan kaldıracaktır. Mahkemede de söylediği gibi 'Beni öldüremeyeceksiniz' sözünün arkasında duracaktır" dedi. 
 
Bir basın mensubunun, son zamanlardaki sağlık durumunun kararı hızlandırdığı yönündeki sorusuna Tolga Saygun, "Biz bu kararları neyin hızlandırdığı, neyin yavaşlattığı konusunda çok fazla açıklama yapmak istemiyoruz. Eğer bu ameliyat kararı hızlandırdıysa bunun takdirini de sizlere bırakıyorum. Bir karar alınması için bu ülkede herhangi bir davada insanlar bu kadar ölüm riski olan ameliyatlar eşiğine geliyorsa benim söyleyecek bir şeyim yok artık" diye konuştu. 
 
Bir basın mensubunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç gün önce muvazzaf ve tutuklu generallerin tutukluluk halleriyle ilgili yaptığı açıklamanın karar da etkili olup olmadığıyla ilgili sorusuna ise, oğul Saygun, "Ülkemizde yargı bağımsızdır. Başbakanımız kendi görüşünü bildirmiştir diye düşünüyorum. Başbakan'ın bu açıklamasının bir etkisinin olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 
 
Kararla ilgili açıklama yapan emekli Orgenaral Saygun'un avukatı Sedat Küçükyılmaz, "Cezaevi müdürü tarafından mahkemenin vermiş olduğu karar bize tebliğ edildi. Aslında 25 Aralık'ta verilmesi gereken bir karar bugüne kaldı. Daha önce de söylediğim gibi Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nin verdiği raporda Ergin Saygun'un hastane kalması enfeksiyona neden olabileceği, kalp kapakçıklarının virüs kapabileceği bildirilmişti. Hastane kalmaması gerektiği de açıkça yazılıydı; ancak mahkeme bu raporu yeterli görmedi.” diye konuştu.

CİHAN