Babası öyle bir şey yaptı ki

Kaya Çilingiroğlu konuk olduğu 'Saba Tümer'le Bugün" programında kızı Zehra ile ilgili geleceğe dönük planlarını anlattı.

Babası öyle bir şey yaptı ki
10 Ocak 2012 Salı 15:54 tarihinde eklendi, 1.198 kez okundu.

 

Kızı Zehra'nın 21 yaşına gelinceye kadar gece hayatına izin vermeyeceğini söyleyen Çilingiroğlu şöyle konuştu;
 
"Zehra'nın 21 yaşına kadar barlara, restoranlara, gece kulüplerine arkadaşlarıyla yalnız başına gitmesini istemiyorum. Mesela Amerika'da 21 yaşından küçük gençlere içki satılmaz. Aslında 18-21 yaş arası önemli. O 3 yaş çok önemli. Ben çocuğumun bu yaş aralığında o tür ortamlarda bulunmasını istemiyorum. AVM'lerde 14-15 yaşındaki çocuklara içki satılıyor. Zehra bu hafta 14 yaşına girecek ve benim boyumda. Çocuklarımı o kötü ortamlardan uzak tutumak istiyorum. 15-16 yaşındaki çocuğun gece kulübüne gitmesi ne demek? Bir çocuğun gece sokakta işi ne? Çocuklarımı mümkün olduğunca sportif ortamlarda büyütmek istiyorum. Ben de 14-15 yaşında çıktım sokaklara, o ortamı çok iyi biliyorum.
 
"ÖNCE BENİM TANIMAM LAZIM"
 
Kaya Çilingiroğlu, kızının erkek arkadaşı olması konusunda ise şunları söyledi;
 
"Zehra'nın elbette erkek arkadaşı olacak. Olması lazım. Ama önce benim o kişiyi tanımam lazım. Bir de onun da belli bir yaşı var. İnsanlar 13-14-15 yaşında birbirlerini beğenir, kıskanmam ama beğenmediğim bir kişiye de izin vermem. Ben Zehra'yı bu kötü ortamlardan spor sayesinde uzak tutumayı düşünüyorum. Zaten Zehra spor yaptığı zaman doğal olarak arkadaş çevresi de sporcu olacak. Belli bir antreman saati olacak falan...
 
"GECE DIŞARI ÇIKMASIN DİYE MEKAN KAPATTIRDI"
 
Programa telefon bağlantısı ile Hülya Avşar da katıldı. Hülya Avşar, eski eşi Kaya Çilingiroğlu hakında şunları söyledi;
 
"Kaya diyor ya Zehra'nın gece dışarı çıkması yasak diye. Size bir anımızı anlatmak istiyorum; Bir gün hiç unutmuyorum, Zehra'nın bir arkadaşının akşam doğum günü var. Kış olduğu için de hava erkenden kararıyor. Zehra babasından izin istedi, Kaya da izin verdi. Zehra çok sevinmişti. Hazırlık yaptı falan. Sonra gitmesine 1 saat kala Zehra geldi parti iptal, gideceğimiz yeri kapatmışlar diye. Sonradan öğrendik ki Kaya gerekli mercii neresiyse o kafeyi şikayet edip kapattırmış. Zehra inanamadı. Ben tamam da diğer çocukların ne günahı var dedi. Kaya bazen rahat bırakıyor havasına giriyor ama Zehra'nın Kaya'dan çok çekeceği var."
 
Araya giren Kaya Çilingiroğlu ise "Aradığım insan Emniyet Müdürü'ydü. Sadece ona bir soru sordum. 14 yaşından küçük çocuklara alkol satışı varsa oraya çocuğumu göndermeyeyim dedim. Olay bu kadar. Sonra da mekanı kapatmışlar." dedi.
 
"KAYA'YI ÇOK SEVİYORUM"
 
Programa telefon bağlantısı ile katılan Hülya Avşar eski eşi Kaya Çilingiroğlu'nu iltifat yağmuruna tuttu. Avşar eski eşi hakkında şunları söyledi; "Zehra arada alışveriş merkezlerine gidiyor benimle. gidiyor. Ona oturmana kalkmana dikkat edeceksin hemen Kaya'nın kulağına gider diyorum.Kaya'nın bu gece hayatı önlemi şimdi şimdi işe yaramaya başladı. Kaya gerçekten çok iyi baba. İyi ki Zehra'nın babası, ben çok rahatım. Ben daha Kaya kadar şık giyinen bir erkek görmedim. Haftasonları dahil her zaman şık giyinir. Ben Kaya'dan çok şey öğrendim. Giyim olsun, sosyal çevrem olsun onun sayesinde geliştirdim. Mesela dekolte giyindiğim zaman bile ağzını açıp tek kelime söylememiştir. İyi ki hayatımda var olmuş hala da arkadaşım olarak var. Kaya'yı dinlemekten keyif alıyorum. Çok iyi bir spor adamı olduğunu düşünüyorum. Kaya'yı çok seviyorum. Dörtdörtlük bir insan. Gerçi beni yıllarca çekti ama artık biliyorum hata sadece onda değildi. Ben Kaya'ya çok şey borçluyum. Hareket tarzımda bile çok destekte bulundu. Tam bir dünya insanıdır. Her şeyi takip eder. Onun sayesinde giyinmeyi öğrendim. Hala da öğreniyorum. En sıkıldığım anda ilk arayacağım insan Kayadır. O yüzden onu çok seviyorum. Adam gibi adamdır. Dinine düşkün arkadaşlarına bağlı. Hangi bir yönünü anlatayım bilmiyorum. Aslında insanların bizi örnek almaları pek mümkün değil."