Babasının böreğiyle hayata tutundu

Bitlisli çiftçi 46 yaşındaki İlyas Aydoğdu, kronik böbrek yetmezliği çeken oğlu 14 yaşındaki Vedat'a böbreklerinden birini bağışladı.

Babasının böreğiyle hayata tutundu
10 Ekim 2013 Perşembe 22:47 tarihinde eklendi.
Babasının böbreğiyle hayata tutunan Vedat Aydoğdu, doktor olma sözü verdi.
 
Bitlis'te 2007 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulan Vedat Aydoğdu, 7 yıl boyunca ilaç tedavisi gördü. Vedat Aydoğdu, 2009 yılında böbreğindeki kaçak nedeniyle bir kez de ameliyat oldu. Hastalığının son aşamaya gelmesi üzerine Vedat Aydoğdu'nun babası İlyas Aydoğdu, böbreğini 8 çocuğundan biri olan Vedat'a vermekte tereddüt etmedi.
 
Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen İlyas Aydoğdu ve oğlu Vedat'ın testleri yapıldı. Sonucun olumlu çıkması aileyi sevindirdi.

Babadan oğluna böbrek nakli operasyonu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'nde, merkezin cerrahi sorumlusu ve müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.
 
BANA BAYRAM HEDİYESİ OLDU
 
7 yıldır sağlık sorunlarıyla savaştığını söyleyen Vedat Aydoğdu, "Babamın böbreğiyle sağlığıma kavuştuğum için çok sevinçliyim. Bu bana bayram hediyesi oldu. Ben de buradaki doktorlar gibi olacağım. Babama söz verdim. Bu üniversiteyi kazanacağım. Hastalara doktor ağabeylerim, ablalarım gibi ben de yardımcı olacağım" diye konuştu.
 
Oğlunun hastalığı nedeniyle 7 yıl boyunca çok acı çektiğini söyleyen İlyas Aydoğdu ise "Oğlumun diyaliz ya da böbrek nakli olması gerektiğini duyduğumda çok üzüldüm. Yolun sonu gibi geldi. Benim böbreğimin uygun olduğunu duyunca çok sevindim. Böbreğimle hayata tutundu, çok mutluyum" diye konuştu.

DHA