Babel'e Twitter cezası

Liverpool'un kanat oyuncusu Ryan Babel İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 10.000 pounds(16.000 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Babele Twitter cezası
18 Ocak 2011 Salı 07:52 tarihinde eklendi.

 

Liverpool'un Hollandalı kanat oyuncusu Ryan Babel, Twitter hesabına premier lig hakemini eleştiren bir yazı koyması sebebi ile İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 10.000 poundluk para cezasına çarptırıldı.
Hollandalı milli oyuncu, 9 ocakta FA Cup'ta Old Trafford Stadı'nda Manchester United'a 1-0 kaybettikleri karşılaşmanın ardından hakemin verdiği kararlara sinirlenerek twitter hesabına hakem Howard Webb'in üstüne Manchester United forması geçirilmiş resmini koymuştu.
 
İngiltere Federasyonu Başkanı Roger Burden konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sosyal ağ siteleri halka açık alanlar olarak adledilmeli. Bütün katılımcıların farkında olması gereken şey, eğer medyanın diğer formlarında halka açık yorumlarda bulunuyorlarsa, herhangi bir yorum daha geniş bir kitleye iletilebilir. Uygun yorum kullanıldığından emin olmak yorum yapanların sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.
 
Babel Twitter hesabına hakem Webb hakkında ayrıca, "Onu en iyi hakemlerden birisi olarak görüyorlar. Bu bir şaka. Kafamı sallıyorum" ifadelerini kullanarak tepki göstermişti.

Milliyet