Badminton’da Şampiyon Erzincan

Okul Sporları Küçükler Kız-Erkek Türkiye Badminton Şampiyonası tamamlandı. Küçük Kızlar ve Küçük Erkeklerde Erzincan takımları Türkiye şampiyonu oldu.

Badmintonda Şampiyon Erzincan
06 Mayıs 2013 Pazartesi 12:19 tarihinde eklendi, 1.618 kez okundu.

 

 

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 13 Şubat Spor Salonu'nda yapılan final maçları ile tamamlanan Küçükler Türkiye Badminton Şampiyonası'nda 18 kız 18 erkek ve 2 Kıbrıs takımı olmak üzere toplam 38 takım mücadele etti. 

 

Şampiyonada Erzincan’ı 2 kız takımı 2 erkek takımı olmak üzere toplam 4 takım temsil etti. Küçük Kızlarda Erzincan Ziya Gökalp İlkokulu Türkiye şampiyonu olurken, Küçük Erkeklerde ise Erzincan Müşir Zeki Paşa Ortaokulu Türkiye şampiyonu oldu. 
 
Küçükler Kız-Erkek Türkiye Badminton Şampiyonası 3-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Erzincan’da yapıldı. İlk 2 gün müsabakalar 13 Şubat Spor Salonu ve Yıldırım  Akbulut Spor Salonu'nda kurulan kortlarda yapıldı. Müsabakaların son gününde ise final müsabakaları yapıldı. Final Müsabakaları 13 Şubat Spor Salonu'nda büyük çekişmelere sahne oldu. 
 
Yapılan müsabakalar neticesinde kızlarda ve erkeklerde Türkiye şampiyonluğunu Erzincan takımları elde etti. Küçük Kızlarda Erzincan Ziya Gökalp İlkokulu Türkiye birincisi, Ankara Tarhunca Ahmetpaşa İlkokulu Türkiye ikincisi, Bursa Gürsu 80. yıl İlkokulu Türkiye üçüncüsü, Çorum Osmancık Ortaokulu ise Türkiye dördüncüsü oldu. 
 
Küçük Erkeklerde Erzincan Müşir Zeki Paşa Ortaokulu Türkiye birincisi, Bursa Fentur Ortaokulu Türkiye ikincisi, Ankara Tarhunca Ahmetpaşa İlkokulu Türkiye üçüncüsü, Erzincan Ziya Gökalp İlkokulu ise Türkiye dördüncüsü oldu. 
 
Müsabakaların sona ermesinin ardından dereceye giren takımlara kupaları, madalyaları ve hediyeleri düzenlenen tören ile verildi. Küçük Kızlarda Türkiye Şampiyonu olan Erzincan Ziya Gökalp İlkokulunun kupasını ve hediyelerini İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen verirken, Küçük erkeklerde Türkiye Şampiyonu olan Erzincan Müşir Zeki Paşa Ortaokulunun kupa ve hediyelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Emin Dülgeroğlu verdi. Küçükler Kız-Erkek Türkiye Badminton Şampiyonası dereceye giren takımların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

CİHAN